– Dere får det dere vil ha. Vi spurte leserne hva de ønsket seg, og svaret var utenlandsturer på fete stier med norsk guide. Så vi snudde oss rundt og fikk i stand denne turen til Sintra i Portugal allerede i januar, sier Henrik Breuer, som er ansvarlig for leserturene.

I løpet av turen vil deltakerne få sykle stier i skogen, stier på fjellet, stier nær havet, og stier fra fjellet helt ned til havet, så vel som stier midt i Lisboa, alt med norsk guide.

Annonse

– Det vi så fra leserundersøkelsen i høst er at våre lesere vil ha den absolutt beste syklingen når de reiser et sted, og området rundt Lisboa kan måle seg med det du finner på Madeira og i Finale Ligure. I tillegg har vi en norsk guide på stedet som sikrer at vi finner de beste restaurantene så vel som de beste stiene, sier Breuer. 

Les også: Får gutta være med på drømmeturen? 

Saken fortsetter under

Portugal forest - 1400x933
Terrengsykkels guide er godt kjent i området og vil vise fram det beste. Foto: Arrangøren

Terrengsykkels guide er godt kjent i området og vil vise fram det beste. Foto: Arrangøren

Det er Thomas Svendsen som har lagt opp programmet i samarbeid med Leserturer, og det er han som er guide på turen.

– Vi syns det var moro å kunne utnytte at Thomas er der nede og guider i vinter, for norsk guide er noe man ikke får så ofte på slike turer, sier Breuer.

Les også: Femdagers drømmetur i Hallingdal 

Saken fortsetter under 

Seks dager uten oppoverbakker
Turen går over seks dager, og det er bare egne krefter som begrenser hvor mye en får syklet. De fleste dagene er shuttlebasert sykling der gruppa drar ut etter felles frokost i leiligheten, og - Han trekker fram et par av høydepunktene på turen.

– En av dagene blir en tur der vi shuttler opp i fjellene og så kjører den ene smale stien etter den andre helt ned til havet. Der blir det lunsj og så blir det en ny tur opp i fjellet etterpå, sier Breuer.

– Lisboa Night Ride på dag fire blir også spennende. Thomas guider gruppa på sti inn til Portugals hovedstad og gjennom byens urbane stier før turen avsluttes med afterbike på en restaurant i sentrum. Det er en unik måte å oppleve storbyen på, sier Breuer.

Saken fortsetter under

Portugal urban trail - 1400x933
Kveldstur i Lisboa er en av utfluktene på programmet. Foto: Arrangøren

Kveldstur i Lisboa er en av utfluktene på programmet. Foto: Arrangøren

Detaljene
Turen går fra 24 til 29 januar 2018, og inkluderer all transport fra ankomst i Portugal til avreise, guiding og shuttling, frokost og overnatting i leilighet. Lunsj og middag ordner deltakerne selv.

– Vi valgte å la folk bestemme hva og hvor de vil spise, både fordi det er så rimelig i Portugal og fordi folk har forskjellige preferanser, sier Breuer, og legger til at prisene på et solid måltid på restaurant ligger på mellom ti og femten Euro.

Det er plass til maks åtte deltakere på turen og først til mølla gjelder, men påmeldingsfristen er 30 desember.

Les mer: Portugal – de beste stiene rundt Lisboa