Stisykling - tips og reportasjer om stiykling

Lurer du på hvordan du skal komme i gang med stisykling? Eller kanskje du bare er ute etter å lære mer, og liker å holde deg oppdatert i terrengsykkeluniverset?

Her kan du finne svar på, og informasjon om stort sett alt som rører seg i terrengsykkeluniverset. Du vil finne nyhetssaker, turtips og inspirasjon for din neste – eller kanskje første stisykkeltur!

Les våre saker om stibygging og det viktige arbeidet NOTS gjør for stisyklister. Få fine tips til sykling i OsloTrysil eller Nesbyen. Sjekk også webserie Terrengskolen med mange gode tips til stisykling.

annonse
Hva er stisykling?

Stisykling er kort sagt terrengsykling. Stisykling foregår som oftest enten på opparbeidede stier i naturen, eller stier som er laget for sykling enten ved hjelp av redskaper eller maskiner. Stisykling kan man derfor drive med mange steder. Enten på sine lokale stier i marka, eller på destinasjoner og anlegg som har bygget stier for stisykling. 

Hva er en stisykkel?

En stisykkel er en terrengsykkel laget for å sykle i variert terreng. En moderne stisykkel anno 2021 er gjerne fulldempet (men det finnes også hardtail-varianter), den har som regel mellom 120-150 millimeter vandring på demperne, og ganske grove dekk. Du kan lese tester av stisykler her, og se hvem som har vært best i test. 

Hvor er det bra for nybegynnere å drive med stisykling?

Er du helt fersk og vil prøve stisykling, men synes terrenget der du bor virker litt for utfordrende?

Det finnes flere steder i Norge som kan være fint å oppsøke da. Både Trysil, Nesbyen og Hemsedal har fine flytstier i forskjellig vanskelighetsgrad, for å nevne noen. 

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen