Turist i eget land: Geiranger

Makken fortsetter å utforske Norge på sin måte. Se hvordan det gikk.

Sist oppdatert: 27. juli 2017 kl 16.05
Makken tok for seg Geiranger. Det ble en heftig sykkeltur. Foto: Emil Kjos Sollie/Red Bull Content Pool
Makken tok for seg Geiranger. Det ble en heftig sykkeltur. Foto: Emil Kjos Sollie/Red Bull Content Pool
Lesetid: 2 minutter

I fjor syklet stuntsyklisten rett ned Besseggen. I år var det Geiranger som sto på programmet. Mads André "Makken" Haugen valgte verken cruiseskip eller bobil da han skulle besøke postkortidyllen på Vestlandet, han utforsket turistattraksjonen på sykkel.  

Slik gikk det 

– Da jeg syklet Besseggen i fjor var det mer berg og stein og hardt underlag. Nå var jeg på jakt etter skog og jord og litt mer sykkelvennlige forhold. Geiranger er jo et evig postkort, så da var det ganske enkelt å dra hit en svipptur, sier Makken.

29-åringen fra Vang i Valdres følte seg helt hjemme i Geiranger.

– Hjemplassen min er mer lik Geiranger enn det Besseggen er. Jeg er veldig stolt av Norge i en helhet og det er absolutt gøy å kunne dra hit å vise det fram på den måten jeg vil på en sykkel, sier han.

Se hvordan det gikk da Makken syklet rett ned Besseggen 

Denne helga er Makken og kompisene i FEST-series på Hillbilly Huckfest i Ål, der de blant annet skal holde show på lørdag.  

Har åpnet flere dører
Sykkelprosjektene som turist i eget land har åpnet flere muligheter for Makken.

– Besseggen ble en langt større hit enn forventet. Det var jo ingen av oss som jobba å prosjektet som forutså at det skulle ta så av, både med tanke på hvordan videoen framsto, og også tilbakemeldingene og hvilken hit det ble, sier Makken.

Filmen fra Besseggen ble plukket opp av både ESPN, USA Today og L’Equipe, så vel som de store internasjonale sykkelmediene.

– For meg som syklist har det absolutt blitt litt lettere å bli forstått med hva jeg ser for meg og hva jeg vil gjøre. Når folk ser meg sykle noe de har en relasjon til, så greier de å forstå hva det er jeg egentlig driver med, og at det ikke bare er helt tullball alt sammen, sier Makken, som har konkrete planer om flere prosjekter for de neste fem åra.

Publisert 27. juli 2017 kl 16.05
Sist oppdatert 27. juli 2017 kl 16.05
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen