/ Europa

Leken sykling i Lenzerheide

Lenzerheide i Sveits er et must å besøke i alpene for stisyklister. Stipatruljen dro dit for å finne ut hvorfor.

Sist oppdatert: 3. september 2017 kl 07.00
Lesetid: 2 minutter

Lenzerheide i Sveits er kanskje den destinasjonen i Alpene som har fått mest omtale de siste årene. Årsakene er mange;  Takket være godt organiserte heiser og bussruter kan man bevege seg rundt, mellom og gjennom enormt store områder, og man har tilgang på både sykkelparken i Lenzerheide og i Chur uten å kjøre egen bil.

Nevnte sykkelpark i Lenzerheide har vært arena for verdenscup både i utfor og rundbane, og i 2018 har arenaen fått æren av å arrangere VM i terrengsykling.

IMG_2789
STORSLAGENT: De sveitsiske fjellene byr på førsteklasses terrengsykling. Foto: Magnus Furset.

STORSLAGENT: De sveitsiske fjellene byr på førsteklasses terrengsykling. Foto: Magnus Roaldset Furset 

Begge de to stiene som er med i denne episoden er markert som røde stier, men det er flere alternativer å velge i uavhengig av hvilket trekk du drar til. Du kan velge mellom blått, rødt og svarte løyper på begge to, men terrenget er noe brattere og kanskje litt mer krevende i Chur. For en familie eller ikke fullt så rutinerte syklister vil bikeparken i Lenzerheide være snillere og morsommere.

Se også: Bærekraftig sykkelsatsing i Gloppen 

Det er ikke bare den heisbaserte terrengsyklingen i Lenzerheide som har fått mye oppmerksomhet. Sveitserne har gjort seg flid med både stiarbeid og skilting, og har et omfattende nettverk av stier. Flere av dem kan nås ved å ta heisen til topps, og derfra gjøres til en lang runde i fjellene før du avslutter ned igjen. Vil du vite mer om Lenzerheide, kan reportasjen i Terrengsykkel 66 gi deg både mer informasjon og inspirasjon.

* Denne episoden av Stipatruljen ble først publisert sommeren 2017. 

Her kan du se alle episodene fra alle sesongene av Stipatruljen!

Se også: Høyfjelssykling i Alvdal

Publisert 3. september 2017 kl 07.00
Sist oppdatert 3. september 2017 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen