– Treningen for barna har tradisjonelt vært på mandager, og vi så ikke noen grunn til å gjøre unntak selv om det fortsatt var påske. Jeg tror nok mange var hjemme i påsken uansett.

Det sier leder i SK Rye Robin Mackenzie-Robinson, som selv overvar sesongens første sykkeltrening for barn og unge i sykkelklubben ved Sognsvann i Nordmarka i Oslo.

Annonse

Med ulike grader av smitteverntiltak har det vært variabelt hva idretten har kunnet foreta seg det siste året. Gleden var derfor stor da klubben kunne få i gang treningen for de minste syklistene, fra tidlig skolealder og opp til 14 år.

– Vi har fortløpende prøvd å orientere oss. Vi har prøvd å ikke sette i gang alt for mye aktivitet når det har vært på sitt mest uberegnelige. Men nå følte mange at det var litt ny giv, og litt positivitet å spore. Jeg mener vi må strekke oss langt for de aller yngste, og komme i gang. Vi er heldige og har relativt godt med trenerressurser. Så vi kan ha grupper på maks ti, der hver gruppe har sin trener.

Rye har blant annet tatt i bruk teknologien for å kunne ha styring.

– Nå er treningen som ritt – du må melde deg på. Da forhindrer vi at man står der med alt for mange unger eller få trenere. Vi bruker en nettbasert løsning, hvor de kan melde seg på.

sykkeltrening barn oslo klubb rye
FREMTIDENS SYKLISTER: Ser vi en spirende sykkelstjerne i denne forsamlingen? Foto: SK Rye

– Hvordan har interessen vært for sykling blant barn i det siste?

– Trenden i klubben generelt er jo dessverre dalende, det tror jeg gjelder flere sykkelklubber. Men i barne- og ungdomsgruppene har det vært ganske jevnt de siste årene.

– Har dere plass til flere?

– Jada, vi har det. Som regel er det ikke verre enn at hvis det dukker opp mange, så må vi bare huke inn flere trenere, det skal vi klare. Hvis noen vil prøve seg, så kom og bli med. Vi oppfordrer folk til å bli med på treninger, det er ikke sånn at man må melde seg inn i klubben, man kan prøve først. Jeg har uttalt tidligere at klubbøkonomien skal brukes på aktivitet, dette er det beste eksemplet på det. At vi kan betale unge, flinke trenere.

Mackenzie-Robinson opplyser også at at klubben nå starter opp med tilsvarende treninger for de som vil prøve landeveissykling.