Slik bruker William Scheele offseason til trening

William Scheele er en av verdens beste endurosyklister i U21-klassen. Slik bruker han offseason-perioden hjemme i Norge til å forberede seg til sesongen.

Sist oppdatert 23. mars 2023 kl 13.34

NORDMARKA, OSLO: Vinter betyr for mange syklister at sykkelen settes bort, og alternative aktivitetsformer tas i bruk. Men ikke for enduro-proff William Scheele, som kommer susende mellom grantrærne, mens snøen drives opp i luften fra knastene i dekket hans.

For 18-åringen er ikke det et tema - han bruker vinteren til å skjerpe formen inn mot en ny sesong.

Scheele er topp ti blant syklistene i Enduro World Cup (tidligere Enduro World Series), i U21-klassen, og reiser rundt i europa på egenhånd for å satse på å bli best.

Terrengsykkel møter Scheele i Nordmarka i Oslo, hvor han tar med stisykkelen med piggdekk på for vinterturer.

William deler inn treningsarbeidet sitt i tre deler:

Styrketrening

– Jeg selv bruker veldig mye tid på dette fokusområdet, og min favorittøvelse for sykling er markløft. Markløft er en veldig god øvelse for sykling fordi du bruker alle styrkeområdene i kroppen. Bein, rygg, armer og til og med litt skuldre.

Konkrete tips:

Bli en bedre syklist med denne styrketreningen

Teknikktrening

– Det andre er teknikk. Dette løser jeg ved å dra ut og sykle på hardpakkede stier. Dette er veldig god trening fordi om vinteren blir stiene helt annerledes. I tillegg må du sykle på snø, som er et veldig uforutsigbart og vanskelig underlag i forhold til jord. Du sklir mye mer og må være mye mer obs på hvilken teknikk du har.

sykkeltrening tips enduro
KREVENDE: Glatte vinterstier kan være ypperlig for å terpe på god sykkelteknikk. Foto: Kristoffer H. Kippernes.

Utholdenhetstrening

– Det tredje er utholdenhet. Det pleier jeg å dele opp i to hovedelementer. Det første er å dra og sykle en lang stitur i marka. Det andre er litt mer kjedelig, men kanskje mer effektivt. Det er etter sånn å sitte på ruller og tråkke intervaller.

Konkrete tips:

Effektive intervalløkter på sykkel

Slik kan du legge opp en rolig langtur for best utbytte

Publisert 3. mars 2023 kl 10.05
Sist oppdatert 23. mars 2023 kl 13.34
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen