Jacobsen er ikke spesielt glad i å sykle på rulla, og unngår innendørsøktene i det lengste, så sant det lar seg gjøre. Og Jacobsen er mer kreativ med å få til ei økt ute i snuskete forhold enn hun er til å gjøre rulla attraktiv.

– Jeg er nok dessverre ikke så fantasifull når det gjelder rulleøkter, og ei heller så altfor glad i å kjøre på rulle. Derfor unngår jeg det så mye jeg kan, er det fint vær ute tar jeg heller piggdekka ut på tur, sier 23-åringen, som sykler for landslaget, Halden CK og Sepura Toyota Racing with Birk.

Annonse

Men noen ganger finnes det ingen alternativer, og da gjelder det å innrette seg best mulig både med hensyn til plass og underholdning.  

– Om jeg må trene på rulla, så sitter jeg hjemme hos mamma og pappa, for der har jeg god plass og er ikke i veien for noen, men kjører stort sett bare når det er noe spennende sport på TV. På vinteren passer det fint å få med seg skiskyting på TV mens jeg sykler på rulla, forteller Jacobsen.

Yndlingsøkta innendørs er imidlertid ikke å tråkke alene i stua. Jacobsen foretrekker å sykle sammen med andre, gjerne mange.

– Ungdomsgruppa i Halden CK har felles rulletrening en gang i uka fra midten av desember og gjennom vinteren, og der prøver jeg å være med, sier Jacobsen. 

Og det er ikke alltid ting forandrer seg så mye på 25 år: Øktene til ungdomsgruppa i Halden CK likner skummelt på det Rune Høydahl kjørte i sin ungdom for 25 år sida.

– Vi får låne en gymsal hvor alle rigger opp rullene sine, så har vi musikk og kjører intervaller. Da kan man kjøre sitt eget opplegg, eller følge det treneren har planlagt for dagen. En sosial økt, og relativt morsom til rulletrening å være, sier hun, og legger til at det er stor variasjon for de som følger trenerens opplegg.

– Intervallene varierer gjennom vinteren, mest for variasjonens del. Fellesnevneren er allikevel at det er forholdsvis lange intervaller med 4 til 10 minutters drag.

Bøe Jacobsen bruker både fastrulle og frirulle, begge fra Tacx og begge uten mye fjas og mange funksjoner utover å la rytteren tråkke seg svett uten å komme av flekken. Intervaller kjører hun stort sett på fastrulla, mens frirulla brukes litt innimellom.

– Jeg er ikke helt sikker på hva slags modell noen av rullene er, men jeg er veldig fornøyd med begge, og de holder i bøttevis til mitt bruk, sier Bøe Jacobsen.

Det et ordtak som sier “If it ain’t broke, don’t fix it.” 

Jacobsen rulletrening Foto Halden CK 1400x924
Ingrid Sofie Bøe Jacobsen, foto Halden CK

SMIL: Ingrid Sofie Bøe Jacobsen setter stor pris på at klubben arrangerer felles innetreninger. Foto: Halden CK