For mange syklister både på aktivt- og mosjonistnivå er det en selvfølge med en samling i utlandet i løpet av vinteren for å sparke i gang sykkelsesongen og legge ned mye grunntrening. 

Koronapandemien og dens følger i form av smittevernsregler og restriksjoner, gjør at det kan bli vanskelig å gjennomføre. 

Annonse

Dette betyr at både lag og utøvere som vanligvis reiser til utlandet for å trene om vinteren må tenke annerledes.

NTG Lillehammer har stått bak noen av de største talentene våre i terrengsykling de siste årene, og skolen er ettertraktet for terrengsyklister.

Også der har de måttet se nytt på treningsarbeidet denne vinteren.

– Vi har pleid å reise til Benidorm i Spania i februar de siste 5-6 årene. Men det er det jo bare å glemme nå. Vi har ikke noe ønske om å se etter smutthull i smittevernloven for å presse gjennom en samling i utlandet. Det er helt naturlig for oss å gjøre vår del av dugnaden.

Det sier Bjørn Ballangrud som er sportssjef for terrengsykkelavdelingen på NTG Lillehammer.

Vi har skrevet mangt og mye om rulletreningen på NTG Lillehammer, men for å bryte opp treningsarbeidet tok Ballangrud med seg elevene til fjells i nærmiljøet for å gå på langrennsski.

– Vi dro til Natrudstilen, som er nærme for vår del. Vi kunne like godt gjort treningen hjemme, men det handler om å bryte opp hverdagen litt og skape mer samhold. Det vi gjøre inne på rulla skal alltid være av høy kvalitet, men det er viktig med mer lekbaserte økter, og det fikk vi gjort der, sier Ballangrud.

– Hvordan påvirker den pågående pandemien og begrensningene treningsmotivasjonen til utøverne?

– Jeg har inntrykk av at det er noe som en del kjenner litt på. Men kanskje desto mer i sesong når det skal være konkurranser. Nå er vi jo i en periode med fokus på langsiktig utvikling. Generelt er de fleste flinke til å tenke positivt, sier Ballangrud.

Se filmen fra samlingen her, laget av Leo Solland: