Treningsprogrammet har nå vart i litt over fire måneder. Fortsatt er dette et veldig variert og motiverende. Treningen med teamet er en veldig lærerik opplevelse. Ola legger opp treningen veldig bra, og har alltid gode svar på spørsmålene vi har. Treningen har kommet til det nivået at man "bare må ha det". Et par dager uten trening gjør meg rastløs, og kona mener jeg har tippet noe over. Marka er bar, ny Birk Elite innkjøpt og treningen gir resultater.

Annonse
IMG_7081-1
MYE PÅ TUR ALENE: Sverre kjører et hardt treningsregime, kombinert med både jobb og familie. Det betyr at mange økter må tas alene, tidlig på morgen og sent på kveld.

 

MYE PÅ TUR ALENE: Sverre kjører et hardt treningsregime, kombinert med både jobb og familie. Det betyr at mange økter må tas alene, tidlig på morgen og sent på kveld.

Rittsesongen har startet og årets første ritt ble UB cup ritt på Skullerud. Jeg hadde en gjennomkjøring uken før, og testet noen sporvalg for prøvde å finne en god taktikk. Mente da jeg var godt forberedt. Så kom rittdagen. Mye nedbør hadde kommet den siste uken, og løypa var mildt sagt bløt. Kjente på rittnervene som følger med startnummeret allerede på oppvarmingen. Underlaget var vått og sugende, og det lå an til å bli en tøff runde. Jeg plasserte meg langt foran i startfeltet, nedtellingen startet, og startskuddet gikk. Tråkket til og merket fort at dette ikke var dagen. Klarte ikke å holde tempo og begynte å spinne i første gjørmebakken. Kan jo skylde på et dårlig dekkvalg, men må nok innrømme at rittformen ikke er der ennå. Fortsatt tidlig på sesongen, her er det bare å jobbe videre. Som et av målene i år var å bli bedre på terreng, og det må til.

IMG_7106_2 2
GJØRMETE START: Sverre åpnet rittsesongen på Skullerud, med UB-cup. Det ble en våt og gjørmete affære.

 

GJØRMETE START: Sverre åpnet rittsesongen på Skullerud, med UB-cup. Det ble en våt og gjørmete affære.

Så sto ny fysisk test på Lillehammer for tur. Jeg klarte dessverre å få problemer med pusten i oppkjøringen her, og fikk et ufrivillig opphold i treningen. Jeg måtte stå over noen økter, og var skeptisk til å faktisk gjennomføre testen som planlagt i det hele tatt. Jeg valgte å ta den uansett, det fikk briste eller bære. Var sistemann i rekka, og etter å ha sett bra prestasjoner fra resten av gjengen, var det bare å kjøre på. Underveis fikk jeg veldig bra støtte fra de andre, og en motiverende testleder gjorde at jeg klarte å gjennomføre en bra test. Jeg ble veldig fornøyd med resultatet, detaljer kan dere få når dere kjøper Terrengsykkel!

Nå er det et UB-cup ritt som gjenstår før Terrengsykkelrittet. Jeg hadde vel lagt opp til et hårete mål tidligere i sesongen, og er usikker på om dette skal justeres noe ned. Det gjenstår  noen uker til rittet, og jeg skal fokusere mye på terreng-teknikk i disse ukene. En ting har jeg bestemt meg for: jeg skal gi gass. Her er det bare å stå på, så får vi satse på at dette blir i nærheten av målet mitt. Et så teknisk krevende ritt som Terrengsykkelrittet har jeg aldri prøvd, så dette blir spennende.