SKOGEN KALLER

 

Annonse

Å skue frem mot Terrengsykkelrittet med Montebellorittet i ryggen kjennes bra. Det er godt å ha noen ritt og trening på sti bak seg før vårens høydepunkt av tekniske ritt. Mitt aller første Terrengsykkelritt.

 

Montebellorittet ble en glansdag med sol og passe varme i traseen fra startstreken i Sande til mål på Konnerud utenfor Drammen.  Vi var 18 elite seniorkvinner på startstreken. Jeg kjente ikke løypa, men visste at den begynte med en god klatring. Allerede midt i bakken rykket Borghild Løvseth sammen med Mari Trønnes og Hildegunn Gjerterud Hovdenak. Videre oppover kjørte Silje Stensrud og Kristin Aamot og jeg ble liggende med Janette Persson og Elisabeth Sveum. Elisabeth rykket på grusen, et stykke ut i løypa og dessverre så punkterte Janette og brøt, så herfra og siste halvdel kjørte jeg alene.

 

Jeg kjente meg uthvilt, på kanten til dvask før start. Den siste uken hadde jeg trent lite. De siste 6 ukene i forkant hadde denne husmorkroppen fått mye trening og lite hvile, så jeg måtte ta noen hviledager forrige uke. Jeg har tidligere deltatt på konkurranser i løping og triathlon, men aldri før kjørt så tett med konkurranser og hover derfor inn erfaringer. Først og fremst på hvordan egen kropp responderer på trening og ulik oppladning og gjennomføring av ritt.

 

Den beste vinner. Selv om hun snufset litt med forkjølelse og allergi før starten så er Hildegunn Gjertrud Hovdenak råsterk og vant også andre NC maraton rittet.  Veldig kult. Hun satser, trener hardt og vinner!

 

Montebello tilbød 42 km grus, 12 km asfalt og 17 km sti. Fine stipartier og spesielt morsomt for eliten å få en runde i rundbaneløypa ved Konnerud med både dropp og hopp, før vår runde to. Det var stor deltagelse og et mylder av glade mennesker ved målgang. Et topp ritt på alle vis og for mange en favoritt.

 

For det er jo slik at man har sine favoritt løyper og konkurranser. Og jeg har et håp om at Terrensykkelrittet er min type ritt. Jeg vet det blir hardt, antagelig vått men så kribler det i påvente av masse herlig sti.

 

Det ble 7. plass i Montebellorittet for meg, 24:27 bak vinnertid. Jeg har lyst til å være bedre i terrenget enn på grus og vil veldig gjerne komme meg 15-20 min bak vinnertiden på TSR i helgen.

 

Jeg tar oppkjøring med en kontrollert gjennomkjøring av UB-cup på Gullhaug onsdag 27. mai og derfra håper jeg det bare er å glede seg og lade overskudd til lørdagen.  

 

Og apropos overskudd og ikke minst bygging av muskler som jeg liker å være opptatt av for tiden: som kvinnelig Team Terrensykkel blogger, unner jeg meg en deling av et kostholdstips; Gammelosten. Uslåelig på stitur, gjerne mer litt smør! Gammelosten er stinn av proteiner, null fett og har en stank som skremmer enhver konkurrent. Jeg elsker smaken. Vi sees på TSR!

 

IMG_4552