Ingenting slår moder natur når det gjelder spenstige, utfordrende og motiverende treningsøkter.

Men etter tre og et halvt års produktutvikling mener gründerne i Activetainment at de kommer ganske nærme med konseptsykkelen ebove B/01, sykkelsimulatoren som kan snu opp-ned på alt du tror du vet om innesykling.

Annonse

De færreste syklister gleder seg til å samle timer på rulla, men vinteren i Norge er lang, og folk flest har ikke muligheten til å reise sørover helt til snøen går.

– Men ebove kan gjøre ventetida morsommere, sier Fossum, som har sett mer enn et par spinningsykler ende opp som tørkestativ rundt omkring.

 

Pirrer selv adrenalinmonstrene
– Det er kjedelig å sykle inne, men du trenger timer inne om vinteren for å komme opp på greit treningsnivå, så vi ville lage en sykkel som gjør at du glemmer at du sykler inne. Med vår simulator må du gire, bremse og styre, og du må flytte deg fysisk på sykkelen, og du ser at du beveger deg i løypa, forteller Fossum, som er produktutvikler og designer i Activetainment.

– Denne sykkelen tilfredsstiller også de mer ekstreme brukerne. Vi har testet ebove på ihuga utforsyklister, stientusiaster og ekstreme Birken-syklister, og tilbakemeldingene er at de syns det er gøy. Vi ser smilene når de kjører. Det er skikkelig moro, sier Fossum.

Syklene har programmer for alle typer sykling enten det er banesykling, utfor, rundbane, sykkelkross eller landevei som frister. Brukerne kan sykle alene eller mot andre, invitere og utfordre venner online, få sin treningsstatistikk eller dele øktene i sosiale medier. Og ja, du kan tryne om du ikke følger løypa. Da rister det skikkelig i sykkelen, men til forskjell fra virkeligheten er det bare selvtilliten og stoltheten som får seg en skrape.

Videre satser Activetainment på å kjøre både lokale og internasjonale konkurranser og mesterskap, der man kan kjøre mot andre brukere.

Saken fortsetter under

Ebove 3D bike 3 Nov 1400x924
Konseptsykkelen ebove B/01 lever i krysningspunktet mellom gaming og trening. Det virtuelle terrenget kan oppleves gjennom VR briller, nettbrett eller en TV skjerm der brukeren ser konkurrenter, samt alle typer treningsdata. Foto: Activetainment

Konseptsykkelen ebove B/01 lever i krysningspunktet mellom gaming og trening. Det virtuelle terrenget kan oppleves gjennom VR briller, nettbrett eller en TV skjerm der brukeren ser konkurrenter, samt alle typer treningsdata. Foto: Activetainment

Prøv selv
Nå kjører Activetainment lanseringsfest for ebove -sykkelen i fire dager, fra og med mandag. Da inviteres både nåværende samarbeidspartnere og kunder, potensielle kunder og distributører, og andre interesserte til Activetainments lokaler på Sagene.

Der blir det mulig å teste utstillingsmodellene, som er identiske med de syklene som skal masseproduseres framover. Er du interessert i å være med, send en forespørsel til contact@activetainment.no så hører du fra gutta.

Først i verden

Fossum vet ikke om noen direkte konkurrenter til ebove-sykkelen, men han regner med at de ikke får være alene på banen særlig lenge.

– Vi har ikke noen direkte konkurrenter per nå, men alle vi har snakket med i prosessen mener det er denne retningen det går. Taxc har ruller med multiplayer funksjoner og terrengløyper, og vi regner med at de store produsentene kommer, sier Fossum.

– Vårt mål er at vi skal være ledende i Norge og etter hvert i Europa på denne typen interaktive sykler, sier han.

Tåler juling
Nå er alt fra ramme og komponenter til programvare gjennomtestet. Syklene er noen robuste beist. De veier mellom 80 og 90 kilo, og tåler at mannfolk på over 150 kilo tråkker det remmer og tøy holder gjennom løypene.

– Vi er veldig opptatte av kvalitet. Vi vet at med et nytt produkt og nytt konsept er det verste som kan skje at det går i stykker. Derfor er alle komponenter overdimensjonerte, forklarer Fossum.

Treningssentre og supermosjonister
Hovedmålgruppa for ebove-syklene er treningssentere og B2B markedet, men Fossum forventer også å selge sykler til gadget-freaks og supermosjonister.

– Utsalgspris på syklene kommer til å ligge på mellom 6000 og 8000 dollar, men i lanseringsuka gir vi rabattert pris til de som tegner seg på lista, sier Fossum.

Han vet at prislappen kan synes brutal, men trekker fram at ebove-syklene ligger midt i sjiktet for hva ergometersykler av treningssenter-standard koster.

– Vi føler ikke at vi priser oss ut av markedet. Tvert om får man her veldig mye moro for pengene. Ergometersykler av den typen som står fritt på gulvet i sentrene utenfor spinningsalene koster omtrent det samme. Men disse er en utdøende rase som oppleves som store, ineffektive og kjedelige. Dette derimot, er fremtiden, sier han. 

Sondre Fossum bw crop
Sondre Fossum er en av gründerne i Activetainment med ansvar for produktutvikling og design. Foto: Activetainment

Sondre Matre Fossum er en av gründerne i Activetainment med ansvar for produktutvikling og design. Foto: Activetainment