Etter en liten ned periode med litt sykdom er treningen tilbake i rute. Jeg sliter fortsatt noe med pusten, men klarer å holde det i sjakk. Som oppkjøring til Terrengsykkelrittet ble Team Terrengsykkel enig om en fellestur i marka for å terpe teknikk. Vi møttes etter jobb sammen med Ola på Haraløkka. Da det er en godt bevart hemmelighet hvor årets trase skal gå er, så prøvde vi noen ruter som var benyttet tidligere år. Det var planlagt hardtrening denne dagen, så det passet at rundene ble lagt som langintervall med teknikktrening. Det skal være sagt at dette er tøffere terreng enn det jeg vanligvis sykler, og ser nå hvorfor noen velger fulldempet istedenfor halvdemper. Er det noen gang man har bruk for en demper bak, så var det denne dagen. Bortsett fra et lite tryn som førte til ødelagt sko, så var det en god trening. Merker at det er mye å gå på her på teknikken. Utfordrende å slippe seg løs, og velge de riktige sporvalgene. Jobber for å finne den flyten som trengs for å sykle fort på stiene. Veldig greit å ha med seg Ola for gode tips og råd om hva som lønner seg. Etter denne økten ser jeg nå at mine mål, som var i utgangspunktet hårete må justeres ned. Noen topp 20 blir det ikke på dette rittet, er desverre ikke god nok på de mest utfordrende partiene. Men det skal ikke være noen tvil om at det er all in som teller. Bare å gasse på og satse på at dagen stemmer, og at det blir en god dag på jobben. Ingen tvil om at det blir utfordrende og gøy å se hvor bra man klarer det. Tror jeg skal sjekke muligheten å få lånt meg en fulldempet for anledningen.

Annonse
IMG_7196

Selv om jeg er inne i en hektisk periode nå, fikk jeg muligheten til å delta i Montebellorittet. Jeg har ikke vært med på dette før, men etter å ha sjekket løypeprofilen måtte dette være et ritt som passe for meg. Lett blanding av grus og terreng med en del høydemeter, en bra utfordring. Dagen startet med bra vær, bra oppmøte og god stemning. Med mye trening som grunnlag hadde jeg vært offensiv og meldt meg inn i pulje 1 Master cup. Måtte jo være et bra sted å teste formen. Stort startfelt og mange ivrige klare for dagen. Folk er faktisk såpass ivrige at rittet faktisk startet fra første posisjon og frem til startstreken. mange ville nok ha beste posisjon, og kombinert med noe trang plass førte til at noen klarte å tryne før start.  Det er vel det man kan kalle en dårlig start...Dette resulterte til at feltet var noe nervøst i det startskuddet gikk. Her var det bare å følge med strømmen og kjempe om plassene. Hold bra følge opp bakkene med feltet, men det dro seg ut i terrengpartiet. Kom noe bak i feltet her og ble litt liggende mellom puljer. Tapte nok noe tid her.

Løypa var veldig bra og med et morsomt terreng. Jeg trives med mange høydemeter, og merket at treningen har hjulpet. At terskelwatten har økt kommer godt med. Tidligere har jeg vært plaget av kramper, men nå klarer jeg å holde dette i sjakk. Selv om snittpulsen ligger over terskel, og beina får kjørt seg på 1000 høydemeterne som var her. Det som må opp er snittfarten, her er det noe å gå på. Jeg må være tøffere i terrenget og i nedoverbakkene. Oppsummert var det god stemning i løypa, en god økt. Jeg er ikke helt fornøyd med tiden men dette rittet frister til gjentagelse.

Nå starter oppladningen til UB Cup ritt 2 på Bærums verk. Har ikke kjørt denne før, men må nok holde igjen noe her slik at jeg er klar til helgen. Det er greit å ikke starte Terrengsykkelrittet med sure bein. Dette blir en tøff og morsom uke.