I morgen løper fristen for å søke om plass i Team Terrengsykkel ut. Vi har allerede fått mange gode søknader, men hvis du fortsatt er i tvil om DU skal søke, kan kanskje noen av disse spørsmålene og svar være oppklarende?

Annonse

1. Må jeg være en god syklist for å søke?

Svar: Nei, på ingen måte! Hele poenget med Team Terrengsykkel er å bli flinkere både fysisk og teknisk! Bruker du over seks timer på Birken? Kjempebra, da har vi mye å jobbe med! Har du prøvd i årevis å komme under tre timer på Birken, er vi like interessert. 

2. Er dere kun på utkikk etter syklister som snuser på eliteklassen?

Svar: Nei, vi er først og fremst ute etter å sette sammen et treningspanel med syklister som har forskjellige målsetninger og utfordringer. At noen av våre tidligere utøvere har snust på eliteplasseringer, er bare en bonus!

3. Hva må jeg forplikte meg til som deltaker i treningspanelet?

Svar: Først og fremst, må du forplikte deg til å gjøre ditt aller beste, og jobbe strukturert. Vi jobber for å gi deltakerne våre et godt opplegg, og forventer at det blir fulgt opp. Ellers er det fast takst at våre utøvere sykler vårt "eget" ritt,  Terrengsykkelrittet enten én eller to runder, samt enten Ultrabirken eller Birken. Vi har også noen dager i løpet av sesongen hvor vi gjør fysiske tester og har treningssamlinger, så det er viktig å kunne sette av tid. Vi prøver å være fleksible med dager, men noe av dette foregår altså på ukedager. 

I tillegg ønsker vi at du kan "blogge" litt om treningen på nett, da mange lesere syns det er spennende å følge med. Vi bistår selvfølgelig med dette. 

4. Hva får jeg som deltaker i treningspanelet?

Svar: Du får gjennomgått fysiske tester for å måle fremgang, du får oppfølging av en trener gjennom hele sesongen både på nett og treningssamlinger, samt at vi hjelper til med å ordne deltakelse i utvalgte sykkelritt. Tidligere deltakere har uttalt at de syns året med Team Terrengsykkel var "som å være i en liten familie", hvor man får utvekslet erfaringer og tanker. Foregående sesonger har treningspanelet hatt en lukket Facebook-gruppe, hvor man kan ha jevnlig kontakt med hverandre. 

5. Er det noen aldersgrense for å være med?

Svar: Nei! Vi har hatt med syklister både i 20- 30- og 40-årene. Igjen, vi er ute etter å sette sammen et variert panel med forskjellige syklister.