Høgskolen i Lillehammer, British Cycling og Norges Cykleforbund samarbeider om et omfattende prosjekt med å kartlegge hvilke egenskaper som er sentrale for å prestere på topp i verden i terrengsykling.

Les også: Slik skal Norge til topps i verden   

Annonse

Denne uka har en rekke av verdens beste terrengsyklister pushet seg gjennom en rekke tester, både i laben og i terrenget.

Petter Fagerhaug, Erik Hægstad, Anders Johannessen og Tobias Johannessen er de norske utøverne som deltar i prosjektet. De andre er U23-verdensmesteren Samuel Gaze, europamester og bronsevinner i U23-VM Marcel Guerrine som vant siste verdenscuprittet i Albstadt, Eyvia Richards og Fraer Clacerty.  

– Denne uka har det handlet om full gass til du dør (nesten), som en del av et interessant prosjekt med noen av verdens beste utøvere, sier Petter Fagerhaug via Instagram.

Han forteller at første dag av prosjektet besto av laktatprofil og maks O2-test, etterfulgt av en 40 minutters på rett under terskel og med fem minutter full spiker som avslutning.

– Det er en rekke omfattende tester der vi kartlegger vårt fysiske ståsted, med standardiserte tester inne og mer spesifikke tester ute, sier Fagerhaug. 

Les også: Vibrerer seg rittklare   

– Det går på å sammenlikne labtester med utetester for å se hvordan man utnytter de verdiene man oppnår på testene inne ute i feltet. Vi får også sammenlikne våre egne resultater med de beste i verden og se hvordan du ligger an i forhold til dem, sier Tobias Johannessen. 

Saken fortsetter under

Tobias Johannessen - HIL test 2017 - Eddy Knudsen Storsæter
Tobias Johannessen under en av utendørstestene på Lillehammer denne uka. Foto: Eddy Knudsen Storsæter

Tobias Johannessen under en av utendørstestene på Lillehammer denne uka. Foto: Eddy Knudsen Storsæter

Landslagssjef Eddy Knudsen Storsæter er spent på resultatene.

– Vi har fått en god del svar denne uka, men det er et stort analysearbeid som skal gjøres. Det er ikke gjort noe liknende i den skala vi gjør nå, sier Knudsen Storsæter til Terrengsykkel.

Prosjektet er et samarbeid mellom Høgskolen i Lillehammer, British Cycling og Norges Cykleforbund, der formålet er å kartlegge arbeidskravene i terrengsykling.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen.