1 Oslo kommune spanderer piggdekk 

Hvem liker vel ikke gratis stæsj? Oslo kommune har en offensiv satsing på sykkel, og lanserte en ordning hvor de sponser inntil halvparten av utgiftene dine til piggdekk.  

Annonse

 

2 Best i test sykkellykter 

Dagene blir kortere, og da er det vel ikke så rart vi vil tviholde på lyset? Vi har testet en hel haug med sykkellykter i forskjellige prisklasser og med forskjellig lysstyrke, og saken om testvinnerne ble mye lest i oktober.  

 

3 Cyklon konkurs 

Cyklon AS, som blant annet har stått for import av både Cube sykler, Fox-dempere og annet sykkelrelatert utstyr, meldte om konkurs. De har imidlertid annonser at de innom kort tid vil være oppe på beina igjen med drift, slik at Fox-kunder i Norge blir ivaretatt.  

 

4 Test av elsykler for stisykling 

Elsykkeltesten vår får stadig nye lesere.  

 

5 Glatt høstføre 

Schwuupp! Den umiskjennelige lyden og følelsen av dekk som spinner mot glatte røtter - høsten trenger ikke bare å være en dans på roser for stisyklister. Vi tok en prat med endurosyklist Emil Carlson for å få noen tips om hvordan man kan få maksimalt utbytte av stiturene nå om høsten.  

 

6 Ny elsykkel fra Orbea 

Kappløpet er i gang allerede. Vekt har alltid vært en viktig faktor på sykler, men med motorens inntog blir det bare enda viktigere for produsentene å vise at de klarer å lage motoriserte sykler som ikke veier mye. Orbeas nyeste stisykkel med motor er et steg i den retningen.  

orbea elsykkel
LETT: Elsyklene blir stadig lettere. Foto: Orbea

 

7 Mille Johnset og VM-uteblivelse 

At Norge ikke skulle sende noen utøvere til VM i terrengsykling var ingen nyhet. Men da Mille Johnset oppdaget at NCF derimot hadde sendt flere utøvere til VM i landeveissykling ble hun provosert, og det skapte debatt.  

 

8 Gunn Rita fikk medalje på etterskudd 

Det er kanskje ikke sånn man helst vil få en medalje. Men nå er det en gang slik at utøvere jukser, hvorpå andre utøvere må få tilkjent sine medaljer lenge etter konkurransen gikk.  

Nå manglet det ikke på medaljer i samlingen hos Gunn-Rita Dahle Flesjå fra før, men det skader jo ikke med én til.  

 

9 Test av endurosykler 

Endurosyklene driver stadig utviklingen fremover, og vår test av flere av de råeste i 2020 gir deg nyttig informasjon før du skal investere. 

 

10 Slik forhindrer du sabotasje av barnesykler 

Er dette saken som burde vært på toppen av denne listen? Det er uansett nitrist at en slik sak faktisk må skrives – en sak om den livsfarlige trenden hvor ukjente gjerningsmenn løsner og/eller fjerner stikkasklinger og frikobler bremser på barns sykler i skolegårder.  

Vår utstyrsredaktør gir deg noen enkle tips til hvordan du kan motvirke slik sabotasje.  

sabotasje barnesykler fiks
LIVSFARLIG: En skummel trend har bredd seg - utstyrsredaktøren vår viser deg et triks for å motvirke. Foto: Øyvind Aas