Cyklon har siden oppstarten i 2003 vært en viktig aktør i den norske sykkelbransjen. Den lille entusiast-bedriften omsatte sykkeldeler og sykler for omlag 30 millioner kroner i flere år.

Fra 2015 lå omsetningen jevnt på rett under 30 millioner og bedriften gikk med et overskudd før skatt på mellom 450 000 og 650 000 kroner.

Annonse

I 2018 og 2019 gikk det vesentlig tyngre. Omsetningen falt og Cyklon måtte akseptere underskudd på henholdsvis 1 og 2,4 millioner før skatt. 

 – Det var vel bare en erkjennelse at vi ikke kunne drive videre som det var nå, sier daglig leder Jarand Sørsdal om konkursen som ble annonsert på Brønnøysunregistrene 12. oktober.  

 – Vi kommer til å prøve og videreføre service, reklamasjoner og import av Fox-produkter i et nytt selskap, sier Sørsdal. 

Dette skal allerede være avklart med Fox.  

Cyklon hadde importen av sykkelmerket Cube helt til frem til 2020, og har de siste årene importert dekkmerket Schwalbe parallelt med SRAM-importør Cycleservice Nordic. 

– Fox har likevel vært driveren. Det er ikke så gal butikk å selge løse gafler og dempere, men vi selger aller mest service og service-deler, forteller Sørsdal. 

Jarand Sørsdal er tross konkursen optimist med tanke på fremtiden og håper at et nytt selskap som vil håndtere både import, salg og service av Fox-dempere og komponenter er på beina i løpet av kort tid.