Pumptrack – knalltrening for stisyklister

Pumptrack er en av grunnene til at utforsyklisten Brage Vestavik er blitt så god til å sykle. Her skal han lære oss hvordan.

Sist oppdatert: 5. august 2023 kl 06.00
Lesetid: 2 minutter

Mange tenker kanskje at pumptrack er for de unge. Det er det også, men hvis du som stisyklist gjerne vil forbedre teknikken bør du følge med nå. 

– Dette er super trening. Ikke bare for å få bedre kontroll på sykkelen, men også for kondisjonen, sier sykkelekspert Brage Vestavik, som har lagt ned et utall timer på diverse humpe-løyper rundt i verden.

Terrengskolen er en serie med sykkelekspert Aslak Mørstad som programleder. Den ble spilt inn for noen år siden, men er tidløs og republisert til glede for nye og lojale lesere. Serien tar for seg temaer som teknikk for stisyklister, utstyr, vedlikehold og oppsett av sykkel. 

terrengskolen terrengsykling
Les også

Brage Vestavik har også fått «sin egen» pumptrack på Mysen.

Terrengsykkel reiste i denne omgangen til Gressvik i Fredrikstad for å se og høre hvordan dette skal gjøres og forstå hvorfor alle syklister godt kan sykle litt på pumptrack en gang i blant. 

Du kan fint bruke en vanlig (terreng)sykkel til dette. Men kjør setet helt i bunn. Dessuten trenger du heller ikke hoppe på kulene som Brage gjør. 

– Dette her er som en sti ute i skogen, bare at her er det mye tightere og ting kommer mye mer brått på, så man må se én kul foran seg hele tiden. Du blir veldig god til å bevege deg, for du beveger deg mye mer enn du vanligvis gjør. 

Brages tips til å sykle pumptrack:

  • Ha fart.

  • Få flyt gjennom terrenget.

  • Vær lett i oppoverbakkene og tung i nedoverbakkene. 

  • Bruk tyngden din til å pumpe bevegelsene opp og ned, og øk farten på dette.

  • Ligg bakpå oppover kulene, og len deg godt fram nedover. 

– Blir du god på dette, blir du god til å sykle generelt, hevder Vestavik entusiastisk.  

Publisert 10. juli 2019 kl 07.00
Sist oppdatert 5. august 2023 kl 06.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen