Mange tenker kanskje at pumptrack er for de unge. Det er det også, men hvis du som stisyklist gjerne vil forbedre teknikken bør du følge med nå. 

– Dette er super trening. Ikke bare for å få bedre kontroll på sykkelen, men også for kondisjonen, sier sykkelekspert Brage Vestavik, som har lagt ned et utall timer på diverse humpe-løyper rundt i verden.

Terrengskolen er en serie med sykkelekspert Aslak Mørstad som programleder. Den ble spilt inn for noen år siden, men er tidløs og republisert til glede for nye og lojale lesere. Serien tar for seg temaer som teknikk for stisyklister, utstyr, vedlikehold og oppsett av sykkel. 

terrengskolen terrengsykling
Les også
Terrengskolen er vår egen TV-serie med tips, råd og triks for terrengsyklister på alle nivåer med sykkelekspert Aslak Mørstad og gjester.

Brage Vestavik har også fått «sin egen» pumptrack på Mysen.

Terrengsykkel reiste i denne omgangen til Gressvik i Fredrikstad for å se og høre hvordan dette skal gjøres og forstå hvorfor alle syklister godt kan sykle litt på pumptrack en gang i blant. 

Du kan fint bruke en vanlig (terreng)sykkel til dette. Men kjør setet helt i bunn. Dessuten trenger du heller ikke hoppe på kulene som Brage gjør. 

– Dette her er som en sti ute i skogen, bare at her er det mye tightere og ting kommer mye mer brått på, så man må se én kul foran seg hele tiden. Du blir veldig god til å bevege deg, for du beveger deg mye mer enn du vanligvis gjør. 

Brages tips til å sykle pumptrack:

  • Ha fart.

  • Få flyt gjennom terrenget.

  • Vær lett i oppoverbakkene og tung i nedoverbakkene. 

  • Bruk tyngden din til å pumpe bevegelsene opp og ned, og øk farten på dette.

  • Ligg bakpå oppover kulene, og len deg godt fram nedover. 

– Blir du god på dette, blir du god til å sykle generelt, hevder Vestavik entusiastisk.