På sykkeltur med en snowboardstjerne

Mulig du har mer til felles med snowboardstjerna Andreas Wiig enn du trodde. Han er nemlig også en ivrig terrengsyklist.

Sist oppdatert 20. oktober 2020 kl 07.00

Programleder Aslak Mørstad møter den meritterte snowboarderen på parkeringsplassen ved Sognsvann. Andreas Wiig har drevet med terrengsykling noen år og kan ansees som dyktig i faget. Men, tross alt er han ikke bedre enn vår Aslak Mørstad.

Vi har satt opp et møte med de to – for å plukke teknikken deres fra hverandre og se om de har noe å lære av hverandre. Over en tung kneik får Wiig virkelig utfordret seg, men med tips om å stå høyt over styret, og tråkke hardt, på lett gir, kommer han seg til slutt over røttene som stod mellom ham og bakketoppen. 

– Jeg er god på rygging, men det er ikke det det handler om her, ler Wiig, når han redder inn et fall fra en kant. 

Tipset fra Aslak lyder å skyve sykkelen foran seg og beholde momentum framover. 

Men også Aslak får slitt seg ut på gjentatte forsøk på å bestige klatringene Wiig har valgt å utfordre ham i. Flere forsøk ender i baktung posisjon, og at sykkelen vipper baklengs ned fra stien. 

– Det er digg å prøve et par ganger, og så få det til! Jeg hørte på legenden, og da gikk det i mål, smiler Wiig. 

Se alle episodene av Terrengskolen her.

TERRENGSKOLEN

Terrengskolen er FFTVs serie med sykkelekspert Aslak Mørstad som programleder. Serien tar for seg temaer som teknikk for stisyklister, utstyr, vedlikehold og oppsett av sykkel. 

Publisert 20. oktober 2020 kl 07.00
Sist oppdatert 20. oktober 2020 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen