Snowboarder vs. terrengsyklist

Utforutfordingen: Se om snowboarderen Andreas Wiig klarer å holde følge med Terrengskolens programleder Aslak Mørstad.

Sist oppdatert: 17. januar 2022 kl 07.00
Lesetid: 1 minutter

Innslaget med Andreas Ygre Wiig er blitt delt i to, og i første runde viste snowboarderen sykkelekspert Aslak Mørstad noen av cruxene han har slitt med i Nordmarka. 

– Jeg lærte mye om vektfordelingen og hvor tyngdepunktet skal ligge, og jeg lærte å pumpe terrenget og være mer aggressiv over sykkelen. Jeg synes det er mye som er overførbart fra snowboard til stisykling, som det å finne linjer og å pumpe, forteller Wiig om læringen fra første leksjon. 

Han opplever at han blir mer passiv i stilen, når den han sykler med holder en høy hastighet. Men det å la seg pushe litt, uten at det er farlig, er utvilsomt god læring, ifølge Aslak. 

Nå har de to omsider kommet seg til topps, og skal ned en røff sti med mye røtter. De som kjenner til Den gule stien, skjønner hva vi har i vente. 

Se alle episodene av Terrengskolen her.

TERRENGSKOLEN

Terrengskolen er FFTVs serie med sykkelekspert Aslak Mørstad som programleder. Serien tar for seg temaer som teknikk for stisyklister, utstyr, vedlikehold og oppsett av sykkel. 

Publisert 1. juni 2019 kl 07.00
Sist oppdatert 17. januar 2022 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen