Aslak blunker aldri

For å sykle enda fortere, med mer flyt og høyere sikkerhet, må du jobbe med blikket, som er tema i denne episoden av Terrengskolen.

Sist oppdatert: 16. juni 2023 kl 06.00
Lesetid: 2 minutter

– Blunker jeg ikke? Det er kanskje ikke tid til sånt, sier programleder og sykkelekspert Aslak Mørstad, når han får se seg selv sykle ned en røff nedkjøring på Hauketo med et kamera pekende invaderende tett på hans skjeggete fjes. Fokuset er intenst og blikket jobber ustanselig for å kartlegge stien foran ham. 

Mørstad har en notorisk tendens til å vinne utforprisen i Terrengsykkelrittet i Østmarka hver vår og vet hvordan man bruker blikket til å oppnå best mulig fart og flyt.

– Løft blikket, se framover. Det er framover det skjer. Det som er under forhjulet ditt, det er du ferdig med. Om du får blikket fram, så får du planlagt linjevalg, du får planlagt bremsinger, giringer. Du får mye større flyt, og du kan også velge bort ting (i terrenget) som ikke egentlig er så veldig viktige. Bry deg om de store detaljene. Da får du flyt, råder Mørstad. 

Se alle episodene av Terrengskolen her.

TERRENGSKOLEN

Terrengskolen er FFTVs serie med sykkelekspert Aslak Mørstad som programleder. Serien tar for seg temaer som teknikk for stisyklister, utstyr, vedlikehold og oppsett av sykkel.

Serien ble spilt inn for noen år siden, men episodene går aldri ut på dato og er republisert til glede for både nye og lojale lesere.

Publisert 15. oktober 2020 kl 07.00
Sist oppdatert 16. juni 2023 kl 06.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen