Dikemark - Blåfjell.

Utfartsparkeringen ved Dikemark sykehus.

Sist oppdatert: 9. august 2005 kl 00.00

HVOR?

  • Kommune: Asker - Kjekstadmarka
  • Lengde: ikke angitt
  • Tidsbruk: ikke angitt
  • Vanskelighetsgrad: 6. ikke angitt

Slik kommer du dit

- Følg skilting mot Dikemark fra E18. Avkjøring etter Asker hvis du kommer fra Oslosiden. Avkjøring før Asker hvis du kommer fra Drammenssiden- Etter å ha kjørt av E18 kommer du inn på Drammensveien.- Følg skiltingen til Dikemark inn på Dikemarksveien. - Etter å ha passert en bro\fylling mellom to vann kommer du til ”Dikemark Sentrum”. - Ta til høyre mellom bygningene. Litt avhengig hvilke bygginger du kjører mellom kan det være litt kronglete gjennom der.- På andre siden av bygningene kjører du over broa i enden av vannet.- Hold til høyre før p-plassen foran den store røde mursteinsbygningen.- Utfartsparkeringen er til Høyre rett opp i svingen, vis-à-vis nevnte p-plass over.

Endepunkt

Samme sted som startpunktet

Terreng

Lett teknisk terreng. Varierende mellom smal sti, bred sti, skiløype og svaberg.En transportetappe på skogsvei og grus er det også.

Rutebeskrivelse

- Ved parkeringsplassen på Dikemark går det en liten sti opp bakken. Tenk: vei rett frem, parkeringsplass inn til høyre, sti midt i mellom.- Etter 50 m krysser den over en gressplen, en vei\gårdsplass ved en rød mursteinsblokk og en gressplen igjen. Stien forsetter på vestre side av den røde mursteinsblokka.- Følg denne til du kommer til skiløypa.

- Ta til venstre i skiløypa og følg denne til du kommer til et tjern.- Ta stien til venstre, etter noen hundre meter kommer du til skiløpa opp til Verksmåsan.

- Ta til venstre inn i skiløypa og følg denne hele veien opp til toppen.- Før du kommer opp på toppen kommer det en gulmerket sti\løype inn fra venstre. Merk deg denne, du skal inn på den på returen.- Følg gulmerkingen vider oppover (i skiløypa).

- På toppen av skiløypa skal du holde til høyre for myra.- Følg gulmerket sti.- Etter hvert kommer du til en hytte (Persbu).- Fortsett stien forbi utedoen og ned til venstre.- I bunnen av bakken gjør den en sving til venstre.- Etter et lite stykke skal du inn til høyre.- Kommer nå til en liten myr som må passeres. Den er som regel ganske tørr. Hvis den er våt så hold godt til høyre hvor det er tørrere.- I neste sti kryss hold til høyre.

- Kommer nå inn på stien langs Svartvannsåsen. En perle av en sti! Denne går langs hele Svartvannsåsen. Nyt!

- Nederst i stien holder du til høyre over et skogsfelt.- Kommer så til en skogsvei som på kartet er merket som trillesti. Sist jeg var der var den ganske maltraktert av skogsmaskiner. Ta til venstre nedover på denne.- Etter noen hundre meter kommer du til en ny skogsvei. Ta til venstre inn på denne.- Skogsveien følges i ca 700m.- Ta til venstre opp bredsti.Etter et par hundre meter kommer du inn på en grusvei. Rett frem her.- Ta første vei til venstre. Nå begynner klatringen opp mot Blåfjell igjen.- Et stykke oppe i bakken deler veien seg hold til høyre og forbi bommen.

- På toppen ta stien på venstre side forbi Blåfjellhytta.- Her starter skiløypa. Ta den et par hundre meter.- Etter hvert åpenbarer det seg et enormt (sva)berg.- Her er det bare å leke seg så lenge man lyster.

- Etter at berget er behørig beundret, drar du videre svakt høyre til høyre på toppen av berget.- Da kommer du inn på toppen av stien som går langs Svartvannsåsen.- Ta samme vei tilbake som du kom.

- I skiløypa ned fra Verksmåsan ta inn til høyre på den gulmerkede stien.- Følg denne i ca 300m og ta til venstre.- Nå følger en nedkjøring på smal sti.- Denne ender ut i skiløypa igjen.

- Følg skiløypa nedover i ca 400 m til du kommer til et kryss.- Velg stien som går rett frem til høyre.- Følg denne nedover til du kommer til en gresseng.- Dra over og ned i det venstrehjørnet av gressengen.- Følg veien, hold til høyre for barnehagen, og vips er du ved parkeringsplassen igjen.

Tips

Kartet ”Turkart Kjekstadmarka” anbefales. Det har de aller fleste stiene inntegnet.Selges hos bokhandelere i Asker sentrum.

O-kart fås kjøpt bla hos Asker Skiklubb.

Kartet ”Oslo Vestmark” Dekker også Kjekstadmarka.

Publisert 9. august 2005 kl 00.00
Sist oppdatert 9. august 2005 kl 00.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen