Bakveien By - Greinehytta - Tverrelva

I den krappe høyresvingen ved starten av bakkene opp mot Byvann

Av: Ekatla
Sist oppdatert: 24. august 2010 kl 00.00
Bakveien By - Greinehytta - Tverrelva
Bakveien By - Greinehytta - Tverrelva

HVOR?

  • Kommune: Bærum - Krokskogen
  • Lengde: 0-10 km
  • Tidsbruk: 0-1 time
  • Vanskelighetsgrad: 2. litt krevende

Slik kommer du dit

Fra parkeringsplassen ved By sykler du asfalten mot Byvann.

Endepunkt

Rett innenfor Tverrelvbrua

Terreng

Stort sett bred fin sti, med perioder av nydelig smal sti. Sykkelbar hele veien om du har nok kraft i beina i den siste motbakken. For deg som vil ha stisykling med flyt.

Rutebeskrivelse

Fra veien til Byvann fortsetter du liten vei rett frem, etter 7-800 m går den over til en bred sti i lettkupert terreng. Ved hogstfeltet starter nedover bakken med nydelig downhill på en jevn og fin sti. Her er det bare å gi på, ingen hindringer. Pene kurver og noen bakketopper som kan gi litt luft.Nesten nede ved dalen igjen tar det av en blåmerket smal sti rett frem mot Greinehytta. Dette er ved en 90 graders venstre sving før de siste hårnålssvingene. Stien er gresskledd med vegetasjon tett innpå. Den går på en "hylle" i skråningen, men er slett og fin i bunnen. Et utmerket eksempel av betydningen "singletrack" og er verdt hele turen.Rett nedenfor Greinehytta drar du over trebrua og rett frem over neste haug. Til høyre på skogsbilvei en drøy kilometer. Rødmerket bred gresslagt skitrasse tar av rett frem på nedsiden av veien idet den svinger oppover til venstre.Sti slynger seg bortover på bred grasslagt skitrasse, småkupert i starten før du må klatre en relativt bratt og lang motbakke. Kort nedkjøring med noen småstein til veien rett innenfor Tverrelvbroa.Tilbake på vei en av sidene av elva eller merket trillesti opp til Frøshaug og retur på Kongeveien. Kanksje de finnes noen fine stier parallelt med Kongeveien tilbake til Lommedalen?

Tips

50 000 kart over Nordmarka eller Fossum/Tyrving sitt Krokskogen kart (best)

Publisert 9. august 2007 kl 00.00
Sist oppdatert 24. august 2010 kl 00.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen