NOTS trenger nye krefter

NOTS søker nye engasjerte krefter til styrene både sentralt og til lokallaget Oslo & Omegn.

Sist oppdatert: 11. november 2016 kl 07.00
NOTS trenger nye koster som kan ta i et tak for stisyklistene, både til styret i NOTS sentralt og til NOTS Oslo og Omegn. Foto: Bjørn Enoksen
NOTS trenger nye koster som kan ta i et tak for stisyklistene, både til styret i NOTS sentralt og til NOTS Oslo og Omegn. Foto: Bjørn Enoksen
Lesetid: 4 minutter

Styreverv i NOTS gir muligheter til å påvirke hvordan organisasjonen skal drives og hvilke aktiviteter som skal prioriteres, men også muligheter til å påvirke frilufts- og ferdselspolitikk både nasjonalt og lokalt, og NOTS har behov for folk med forskjellig kompetanse og interesser.

– Vi ønsker å formidle at det å delta i NOTS ikke nødvendigvis er tradisjonelt traurig styrearbeid. Vi ser etter folk som har prosjektideer som de vil sette ut i live slik at NOTS kan videreutvikles, sier Stian Bergeland, som er leder i NOTS sentralt.

Saken fortsetter under

NOTS trail building 3 - Bjørn Enoksen 1400x924
Dugnadsarbeidet i Skullerudprosjektet/Pioneren er ett av prosjektene til NOTS. Foto: Bjørn Enoksen

Dugnadsarbeidet i Skullerudprosjektet/Pioneren er ett av prosjektene til NOTS. Foto: Bjørn Enoksen

Viktig innsats
NOTS ble stiftet i 2004 for å ivareta terrengsyklistenes interesser og sikre at skogen også i framtida er tilgjengelig for syklistene.

– Det er mange som kjemper mot syklister i utmark. Presset mot syklister er enormt, og det er konflikter nesten hver dag. Men å sykle på sti i utmark er lov. NOTS jobber for at den retten ikke skal bli borte. NOTS sørget for at det ikke ble sykkelforbud i Østmarka. Den kampen kjemper NOTS hver dag. I hele landet, sier Bergeland.

Les også: Forvaltningen forbyr sykling der myndighetene vil åpne 

Det siste året har organisasjonen fått utrettet mye, både lokalt og nasjonalt.

– Sentralt har det skjedd mer enn på mange år: Synlighet, resultater i form av stortingsmeldingen om friluftsliv, medlemsgoder og NOTS-samling.
I Oslo har arbeidet med Pionéren skapt engasjement og vist hva NOTS kan få til, sier Bergeland. 


Les også: Det største vi har oppnådd 

Saken fortsetter under

Papirarbeid NOTS - Foto NOTS 1400x933
NOTS har fått gjennomslag for mye politisk i 2016. Foto: NOTS

NOTS har fått gjennomslag for mye politisk i 2016. Foto: NOTS

Mye å gjøre
Med høyt aktivitetsnivå trenger NOTS flere folk i organisasjonen for å bygge videre på det de har fått til både sentralt og lokalt, men Bergeland har erfaring med at det er vanskelig å rekruttere folk til styreverv.

Han tror folk generelt vegrer seg for å ta på seg styreverv, men understreker at NOTS byr på langt mer enn møtevirksomhet, regnskap og årsberetninger.

– Det vi egentlig ser etter, er initiativrike folk som kan drive prosesser og prosjekter, sier Bergeland.

Les også: Vi må gjøre det enklere for folk å forstå relevansen til NOTS 

– I NOTS er det gode muligheter for å få kreativt utspring for ideer man måtte ha. I tillegg blir man del av et miljø som er engasjert og trivelig, og man får mange nye og gode kontakter.
Personlig har jeg hatt stort utbytte av delta i NOTS-styret, og det mest spennende er kanskje å se at man har en sånn rivende utvikling og at man med få midler får til så mye. Det har også vært givende å kunne få lov til å utvikle egne ideer, sier Bergeland.

Han trekker fram at det er mye på programmet allerede for 2017, og at det er rom for mer.

– Sentralt planlegges det NOTS-samling, stibyggerkurs og andre medlemsrelaterte aktiviteter. Vi trenger noen med gode ideer og som vil realisere dem. Vi har også penger til å støtte gode prosjekter som fører til videreutvikling av NOTS, sier han, og legger til at mye av det samme gjelder lokallaget Oslo & Omegn.

Begge årsmøtene i NOTS avholdes i februar.

Saken fortsetter under

NOTS lokallagsamling 2016 - Foto Stian Bergeland 1200x789
I september kjørte NOTS sin første lokallagssamling. Slikt skal det bli mer av. Foto: Stian Bergeland

I september kjørte NOTS sin første lokallagssamling. Slikt skal det bli mer av. Foto: Stian Bergeland

Mål om en fast ansatt
Videre jobber NOTS fortsatt med å realisere sin nye femårsvisjon, som ble lagt fram på årsmøtet i fjor: En fast ansatt innen 2020. Det vil løfte organisasjonen til et helt annet plan.

– NOTS er dugnadsbasert, mens kommunene og mange av instansene vi jobber med, jobber på dagtid. Derfor har vi en ambisjon om å kunne vokse slik at vi kan kjøpe fri tid for noen som kan drive med dette på fulltid, sier Bergeland.

Les også: NOTS effektiviserer innsatsen 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Publisert 11. november 2016 kl 07.00
Sist oppdatert 11. november 2016 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen