NOTS skal utrette mye i 2016

– Vi er ambisiøse for neste år, kanskje litt for ambisiøse, men vi mener det er viktig å legge lista litt høyt, sier Stian Bergeland, som er gjenvalgt som leder for NOTS også i 2016.

Sist oppdatert: 5. desember 2015 kl 07.00
NOTS skal bygge mange broer og klopper i 2016, og bare i høst er det stiftet flere lokallag over hele landet. Foto: Simen Filseth/NOTS Drammen og Omegn
NOTS skal bygge mange broer og klopper i 2016, og bare i høst er det stiftet flere lokallag over hele landet. Foto: Simen Filseth/NOTS Drammen og Omegn
Lesetid: 4 minutter

NOTS

  • Etablert 2004 av en gruppe terrengsyklister som så behovet for en nasjonal organisasjon som ivaretar alle terrengsyklisters interesser.

  • NOTS er en uavhengig interesseorganisasjon og et talerør for alle terrengsyklister i Norge.

  • NOTS skal arbeide for terrengsyklistenes rettigheter.

  • NOTS skal arbeide for at terrengsykling utøves på en måte som tar de nødvendige hensyn både til naturen og alle brukere av denne.

  • NOTS skal samarbeide med myndigheter, grunneiere og andre organisasjoner for å nå sine mål.

  • Les mer om Norsk Organisasjon for Terrengsykling 

Etter årsmøtet i Oslo 12. november, der NOTS valgte nytt styre og satte agendaen for 2016, har det nye styret hatt sitt første styremøte, og er ivrige etter å komme i gang med oppgavene. Og det er mye å ta tak i, sier Bergeland.

Å jobbe for å styrke NOTS kommunikasjon både utad til medlemmer og potensielle medlemmer, være mer synlige generelt, og vise fram hva NOTS står for, er blant de første oppgavene for det nye styret, sier Bergeland.

– Vi har en rekke lokallag og vi har personer i styret sentralt som sitter på mye erfaring og kunnskap. Nå skal vi jobbe for å få til bedre kompetanseflyt, slik at det blir en større fellesskapsfølelse i miljøet og mindre at folk og lokallag sitter i sine egne siloer, sier han.

Les også: Diplomatene i Hakkebakkeskogen

Hårete 5-års-visjon
Nå er NOTS i gang med å realisere 5-års visjonen som ble lansert og vedtatt på årsmøtet i november: En fast ansatt innen 2020. Det vil løfte organisasjonen til et helt annet plan, sier Bergeland.

– NOTS er dugnadsbasert, mens kommunene og mange av instansene vi jobber med, jobber på dagtid. Derfor har vi en ambisjon om å kunne vokse slik at vi kan kjøpe fri tid for noen som kan drive med dette på fulltid, sier han.

Forbud må ikke bli standard
NOTS opplever at stadig flere brukerkonflikter og verneforslag legger opp til forbud mot sykling som løsning på problemet.

Les også: Innmark eller utmark 

– Vi opplever at det har skjedd en del, og at vi har fått god sving på rutiner med å sende ut innspill på høringer. Vi har bare i løpet av den siste tida sendt inn over 70 innspill på høringer i vernesaker, men vi føler fortsatt at vi er små og at våre innspill ikke blir skikkelig vurdert, sier Bergeland.

Samtidig opplever NOTS også at media generelt spisser brukerkonfliktene unødig, og dermed bidrar til å skape mer misnøye med syklistene enn det egentlig er grunnlag for. 

Les også: Stiprosjekt skaper samhold 

Bergeland trekker fram at der NOTS er inne og bidrar til å jobbe fram løsninger som unngår forbud, blir det som regel bedre stemning blant alle brukerne. Pioneren, som nylig åpnet i Østmarka, er et godt eksempel på det, sier Bergeland.

Saken fortsetter under

Stian Bergeland - Kristoffer Kippernes
Stian Bergeland er gjenvalgt som leder av NOTS. Foto: Kristoffer Kippernes

Stian Bergeland er gjenvalgt som leder av NOTS. Foto: Kristoffer Kippernes

Skal bli flere
Å få flere medlemmer er og blir en viktig sak for NOTS, også i 2016. Det er basisen for all aktivitet og engasjement.

– Det er viktig for oss å kunne stå fram med en bred medlemsmasse i ryggen og forsvare de rettighetene som stadig er under press, sier Bergeland.

Han er strålende fornøyd med oppmøtet på årsmøtet, som trakk rundt 20 medlemmer.

– Det høres kanskje ikke så mye ut, men det var ingen av dem som bare kom for å sitte og høre på. Alle disse er folk som stilte opp fordi de er genuint interesserte i å støtte opp om et sterkt NOTS, og vil dele sine erfaringer og innspill med oss, sier Bergeland.

Bergeland uttalte på terrengsykkel.no i oktober at NOTS må få mer pondus 

NOTS Styre 2016
Leder: Stian Bergeland, 1 år 
Nestleder: Ingrid Hokstad, 2 år 
Sekretær: Endre Storløkken, 2 år 
Styremedlem 1: Geir Hansen, 2 år 
Styremedlem 2: Esben Johansen, 2 år 
Styremedlem 3: Hallgeir Tomter, 2 år 
Styremedlem 4: Simen Berg 
Kasserer: Sigurd Vestrheim

Av disse er Vestrheim, Tomter og Berg nye ansikter i styret, mens resten er gjenvalgt.

NOTS og IF Frøy Stibyggere - foto NOTS 1400x924
Frivillige i NOTS jobber for terrengsyklistenes rettigheter, og står bak mange stiprosjekter som tilrettelegger for mange forskjellige brukerrgrupper og i de fleste tilfeller demper konflikter. Foto: NOTS

Frivillige i NOTS jobber for terrengsyklistenes rettigheter, og står bak mange stiprosjekter som tilrettelegger for mange forskjellige brukerrgrupper og i de fleste tilfeller demper konflikter. Foto: NOTS

Publisert 5. desember 2015 kl 07.00
Sist oppdatert 5. desember 2015 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen