Ferdigstiller 42 kilometer med flytsti i Hallingdal i år

Det blir mer sti å sykle på i Hallingdal i 2021. Til sammen skal det ferdigstilles 42 kilometer med flytstier i Hemsedal, Nesbyen, Geilo og Høgevarde.

Sist oppdatert: 6. mai 2021 kl 12.00
stisykling hallingdal flytsti hemsedal nesbyen geilo høgevarde
MER AV DETTE: Hallingdal skal åpne flere kilometer med flytsti for sykling i 2021. Foto: Lars Storheim.
Lesetid: 2 minutter

Hallingdal er inne i en enorm utvikling som destinasjon for stisykling. Vi har tidligere omtalt flere av prosjektene, og i en ny pressemelding fra Hallingdal Rides er det klart at syklister kan vente seg til sammen 42 kilometer med flytstier ferdigstilt på ulike destinasjoner i løpet av 2021. 

Det kan med andre ord være gode muligheter for fine sykkelopplevelser denne sommeren og høsten. 

Flere av disse stiprosjektene har vi skrevet om før. Geilo skal åpne sin heisbaserte flytsti i slutten av juni.

Videre skal de første seks kilometerne av denne vanvittige flytstien i Hemsedal åpne. Stibyggerne i Nesbyen jobber på spreng, og skal etter planen ha stien «Hallingspranget» fra Nesfjellet til sentrum klar til høsten.

Og sist ut har Høgevarde kommet med sine oppsiktsvekkende planer om å satse over 100 millioner på sykling. De skal åpne 13 kilometer med flytsti til høsten. 

Lars Wraae Jensen i Hallingdal Rides understreker at dette etter alt å dømme ikke vil være det eneste som blir klart i år. 

– Både i Gol og Ål sentrum, samt ved Trytetjern i Nesbyen, er nye familievennlige stiprosjekt på gang. Jeg forventer at mye allerede vil stå klar før sommerferien. Totalt estimerer vi stiinvesteringer rundt 150-200 MNOK over de neste 4-5 årene i Halingdal, så dette er fortsatt bare starten av utviklingen, sier han. 

Dette er stiene:

  • Flytsti på Høgevarde: 13 km

  • Flytsti på Geilo: 4 km

  • Flytsti i Nesbyen: 15 km

  • Flytsti i Hemsedal: 10 km

  • Totalt: 42 km 

kart utvikling stisykling hallingdal
NY FLYTSTI: Det vil komme flere kilometer med flytstier på disse destinasjonene i Hallingdal i 2021. Kart/foto: Hallingdal Rides

Her kan du se en oppsummering: 

Vi testet nedre del av Hallingspranget i 2020:

Publisert 6. mai 2021 kl 12.00
Sist oppdatert 6. mai 2021 kl 12.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen