Merket SRAM startet som GripShift på slutten av 80-tallet, men har gjennom egen innovasjon og strategiske oppkjøp blitt en tilbyder av alt av komponenter til sykler. 

SRAM har tidligere kjøpt opp en rekke merkevarer. Noen lever videre som egne merkevarer under SRAM-paraplyen, mens andre har blitt overtatt av SRAM-merkevaren totalt. Nå med oppkjøpet av pedalprodusenten Time vil vi nok se en slutt på at SRAM-sponsede terrengsyklister kjøper sine egne Shimano-pedaler.  

Annonse

SRAM har tidligere kjøpt opp gir- og kjedeprodusenten SACHS-Sedis. Senere kjøpte de opp krankspesialistene Truvativ og bremsemerket Avid og videre dempermerket Rock Shox og hjul- og felgprodusenten Zipp

Time ATAC
ATAC: Time sine terrengpedaler har vært populære i perioder og et vanlig syn på SRAM-sponsede syklisters sykler også tidligere.

De har også på veien kjøpt opp wattmåler-merket Quarq og demper-tune-dingsen ShockWiz. Fra å være en produsent som lagde girvridere til andres gir er SRAM nå en totalleverandør i sykkelbransjen. 

I terrengsykkelverdenen har de lenge vært store og trendsettende og har sponset viktige syklister som Rune Høydahl på slutten av nittitallet med deres første girsystem EPS, og senere den doble olympiske mesteren Julian Absalon og vår egen olympiske mester Gunn-Rita Dahle Flesjå

“TIME er et legendarisk merke som var de første til å konsentrere seg om ergonomien gjennom pedal-tråkket. Vi vil jobbe for å ta vare på Times historie og ettermæle og fortsette deres tradisjon for innovasjon og kvalitet."
SRAM-president Ken Lousberg i pressemelding. 

Det siste tiåret har SRAM også tilkjempet seg store markedsandeler på landeveien og har også et godt grep om det nye, voksende gravel-sykkel-markedet. 

Times pedaler  har både på landeveien  og i terrenget vært kjent for sin unike funksjon og design.

Terrengpedalene byr både på muligheten til å vri foten noen grader i pedalen, samtidig som du også kan skli noen millimeter fra side til side, såkalt lateral flyt. 

Landeveis-pedalene til Time har tradisjoner helt tilbake til 1987 og har blitt brukt med stor suksess av syklister som den triple Tour-vinner og verdensmester Greg Lemond, til 90-tallets fem-doble Tour-vinner Miguel Indurain og den dominerende klassiker-syklisten Tom Boonen på 2000-tallet. 

Reservedeler og garantisaker vil håndteres av Times allerede etablerte importør- og forhandlernettverk fram til sommeren 2021. Deretter vil SRAM ta over både produksjon og distribusjon av de franske pedalene. 

Time sitt sykkelmerke har parallelt blitt kjøpt av  Cardinal group - et selskap som blant annet består av det amerikanske nisjemerket Allied Cycle Works grunnlegger, Tony Karklins. 

Sykkelmerket Time og pedalmerket Time vil leve videre som Time bikes og Time sports.