Terrengdronninga vant det tekniske stisykkelrittet med 20 minutters margin, til tross for tryning.

– Det var en helt fantastisk fin tur, og det er ikke siste gang jeg sykler Terrengsykkelrittet. Det er rått å kunne kjøre en så lang løype med så mye terreng og singletrack, sier Dahle Flesjå etter målgang.

Med unntak av en gjennomkjøring i striregn i går, var løypa ukjent for Dahle Flesjå, som også sliter med en brist i et ribbein. 

– Planen var å ta det pent i starten og ikke kjøre på meg så mye syre at jeg ikke hadde noe igjen å gi på i kneikene. Jeg kjørte mye alene i dag. Først syklet jeg med en gruppe, men så forsvant de. Jeg så heller ingenting til de andre jentene underveis, og jeg surret ganske mye utover, så jeg skulle nok fulgt bedre med i går, sier Dahle Flesjå, som også fikk noen skrubbsår på turen.  

– Jeg var nedpå et par ganger i dag, ja. Og jeg rev opp jeg opp buksa i et tre som jeg kjørte litt for nærme på den siste nedkjøringen. Men det er jo ikke til å unngå at det går litt veggimellom når det er så glatt i løypa, sier hun.

Les også: Hem forsvarte seieren 

Men det var en ting som manglet: Dahle Flesjå skulle gjerne slått gubben.

– Jeg kunne godt slått Kenneth (Flesjå). Det er alltid stas. Men jeg har hatt en herlig dag, og pratet med mye trivelige folk hele veien.

Denne sesongen har Dahle Flesjå ambisjoner om å sykle VM både i terreng og på landevei. Derfor er sesongen lagt opp litt annerledes.

– Det betyr at jeg må balansere hårfint for å prestere både på landevei og i terreng, slik at jeg kan bli god nok til å sykle VM i Bergen. Men min jobb er i terrenget, sier hun.

I fjor vant Sunniva Dring: - Fy flate for en løype 

Topp 3 kvinner elite
1. Gunn-Rita Dahle Flesjå, Team Merida Gunn-Rita, 3:57:31.2 
2. Sunniva Dring, Sagene IF/Milsluker’n, 4:17:16.7
3. Kristin Aamodt, Sagene IF/Milsluker’n, 4:29:58.7

Fullstendige resultater 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen.