Hun var inne på 3:13:21.8, og syklet alene nesten fra start.

– Jeg hadde ikke noen spesiell taktikk. Jeg tenkte bare at hvis noen tok ledelsen skulle jeg i hvert fall ikke være langt bak. Jeg hadde ikke noen strategi i forhold til de bak meg, og jeg hadde aldri trodd jeg skulle vinne med så stor margin. Men det var deilig å ligge alene, kjøre sitt eget løp og ha litt god margin, sier Dring.

Annonse

Neste rytter i mål var Tone Kristin Larsen, over kvarteret bak Dring.

Slik gikk det i herreklassen: Hem vant Terrengsykkelrittet 

– Jeg fant god flyt i terrenget og greide å holde høy intensitet, og når du kan ha begge deler så går det fort, sier Dring, som debuterte i Terrengsykkelrittet i fjor som en del av Team Terrengsykkel 2015.

– Dette kan ikke sammenliknes med debuten i fjor. Da var det veldig, veldig gjørmete, og en ble tvunget til å være på tur. I år var det mye mer fart og flyt. Det var utrolig moro, og det var så fin løype, sier hun, og roser arrangøren og de frivillige.

– Fy flate for en flott løype! Dette er et drømmeområde å få lov til å sykle i. Vi er skikkelig heldige. Det var ekstremt godt merket og masse vakter rundt i løypa, så det gikk ikke an å kjøre feil. For oss som deltok var det bare å nyte, sier hun.

Saken fortsetter under

Ole Hem - Sunniva Dring - TSR 2016 - Snorre Veggan
Vinnerne av eliteklassene i Terrengsykkelrittet 2016 Ole Hem og Sunniva Dring. Foto: Snorre Veggan

Vinnerne av eliteklassene i Terrengsykkelrittet 2016 Ole Hem og Sunniva Dring. Foto: Snorre Veggan

I forkant av rittet var Dring litt bekymret for formen, selv om hun innledet sesongen med å vinne Montebellorittet sist helg.

– Jeg har trent mye i det siste, og var litt redd jeg kanskje ikke var helt uthvilt. På start var vi fire ryttere som potensielt kunne gjøre det veldig godt i dag: Tone Kristin (Larsen), Kristin (Aamodt) og Hildegunn (Hovdenak). Men det gikk veldig bra. Tone Kristin var den eneste som holdt ryggen min lite grann på første runden, forteller hun.

Topp 3 kvinner elite
1. Sunniva Dring, Sagene IF/Milsluker’n, 3:13:21.8
2. Tone Kristin Larsen, SK Rye, 3:28:45.2
3. Kristin Aamodt, Ullevål SK/Milsluker’n, 3:35:21.1

Dring legger ikke skjul på at det var godt med revansj på Larsen etter at hun henviste Dring til andreplassen i UltraBirken i fjor. 

Nå er det Rye Terrengsykkelfestival 3. til 5. juni som er neste konkurranse for Dring. Der skal hun sykle rundbanerittet på lørdag. Deretter venter Farrisrunden helga etter.