Terrengsykkelrittet har helt siden starten i 2008 vært et ritt myntet på terrengsyklister som prioriterer stier fremfor grus.

Etter å ha vært et samarbeidsprosjekt mellom mediehuset Fri Flyt AS og IF Frøy, er det nå sistnevnte som overtar det hele ansvaret for rittet. 

– Vi har drevet rittet som et entusiastprosjekt hos oss i alle år. Korona-situasjonen har gjort at vi ønsker å prioritere godt innhold til leserne enda høyere, og bruke alle krefter på journalistikken. Vi er glade for at IF Frøy uten å nøle sa ja til å overta hele eierskapet. Da vet vi at Terrengsykkelrittet også i fremtiden blir Oslomarkas morsomste sykkelritt, sier Audun Holmøy Røhrt, daglig leder i Fri Flyt.

Leder Morten Winsnes i IF Frøy ser med forventning på at klubben skal drive Terrengsykkelrittet på egen hånd.
– IF Frøy ønsker å være blant landets beste arrangører av sykkelritt innen alle grener og for alle typer syklister. Våre dyktige rittfunksjonærer vet hva som skal til for å skape sykkelglede også i Østmarka, påpeker han.

frøy fri flyt terrengsykkelrittet
FORNØYDE: Daglig leder i Fri Flyt AS Audun Holmøy (t.v) og leder i IF Frøy Morten Winsnes er fornøyde med løsningen. Foto: Fri Flyt

Her kan du se film fra 2019-utgaven av rittet: 

Jørn Michalsen, som er rittansvarlig i IF Frøy, vil gå inn som prosjektansvarlig for Terrengsykkelrittet. Han får i oppgave å sørge for en sømløs overgang av oppgaver som tidligere er utført av Fri Flyt.
– Vi ønsker å skape et enda bedre arrangement for alle  terrengsyklister. Rittet i 2021 er terminfestet til lørdag 29. mai. Som vanlig blir det turklasser,  ungdomsklasser, aktive klasser og Mastersklasser. Om NCF sier ja, blir Terrengsykkelrittet 2021 en del av Norgescupen i maraton, forteller Michalsen.

terrengsykkelrittet frøy if
PÅ SMALE STIER: Rittet har i all sin tid foregått i Østmarka utenfor Oslo. Foto: Sjur Melsås