Lørdag er det endelig klart for årets utgave av Terrengsykkelrittet. Klassikeren i Østmarka arrangeres for 13. gang, og er i år også en del av Norgescupen i maraton, så vel som NCF Mastercup og seedingsritt til Birkebeinerrittet. 

Sist rittet ble arrangert, som var i 2019, var det Marit Sveen og regjerende norgesmester i maraton Emil Hasund Eid som vant. Begge er påmeldt i år igjen.    

Det er også Vidar Mehl og Sunniva Dring, som leder Norgescupen i maraton etter at de vant Norgescupåpningen Å i Heiane sist helg. 

Terrengsykkelrittet 2021
TITTELFORSVARER: Marit Sveen vant Terrengsykkelrittet i 2019, sist rittet ble arrangert. Hun er tilbake på start i morgen for å forsvare tittelen. Foto: Marius Bache Wold

Norgescupklassene menn og kvinner senior elite samt menn junior sykler to runder i den tekniske og krevende løypa med motto om å ta terrengsykling tilbake til røttene, totalt 60 kilometer. Kvinner junior sykler en runde, 30 kilometer. 

Ungdomsklassene 13-14 år sykler en kort runde på 24 kilometer, mens menn og kvinner 15-16 år sykler en ordinær runde, altså 30 kilometer. Masterklassene sykler en eller to ordinære runder avhengig av alder, mens turrytterne fra 17 år og eldre kan velge om de vil sykle en eller to runder. 

Start og mål for alle klasser er på Skullerud. 

Se filmen fra Terrengsykkelrittet 2019 

I fjor ble Terrengsykkelrittet avlyst på grunn av koronapandemien. 

Også i år skapte smittevernrestriksjoner i forbindelse med koronapandemien trøbbel for arrangøren. Rittet skulle egentlig vært arrangert i slutten av mai, men på det tidspunktet åpnet ikke smittervernreglene for breddearrangementer for voksne over 20 år. Derfor valgte arrangøren å utsette rittet til 31. juli

Totalt er det 245 påmeldte til Terrengsykkelrittet i år. Det er omtrent halvparten så mange som i 2018 og 2019, men både flytting av rittdato og usikkerhet rundt koronasituasjonen er medvirkende årsaker til at det er færre deltakere i år. 

Helt siden Terrengsykkelrittet ble etablert i 2008, har rittet vært eid av Fri Flyt med IF Frøy som teknisk arrangør. Høsten 2020 overtok IF Frøy hele rittet, og er nå bade eiere og arrangører, mens Fri Flyt og bladet Terrengsykkel er samarbeidspartnere. 

Terrengsykkelrittet 2021
IVER: Terrengsykkelrittet har egne klasser for morgendagens helter, med tilpassede løyper for ryttere fra seks år og eldre. Foto: Snorre Veggan