Terrengsykkelrittet avlyst

Et av landets mest populære maratonritt i Østmarka utenfor Oslo avlyses i 2020 på grunn av koronaviruset og myndighetenes retningslinjer. Terrengsykkelrittet blir satt på vent, men arrangøren lover comeback.

Sist oppdatert: 8. april 2020 kl 20.00
terrengsykkelrittet avlyst koronaviruset
AVLYSES: Terrengsykkelritttet i slutten av mai avlyses på grunn av retningslinjene i forbindelse med koronaviruset. Foto: Terrengsykkelrittet
Lesetid: 2 minutter

– Nå kom idrettsforbundet og myndighetene med nye retningslinjer i går, og de vil vi selvfølgelig følge. Dette var forventet, og vi støtter fullt og helt de valgene som er tatt. Det er slike ting som er viktig nå. Rittet kan vi arrangere igjen senere, sier arrangementsansvarlig i Fri Flyt AS, Tonje Sameien.

 

Terrengsykkelrittet arrangeres av Frøy IF og Fri Flyt AS, og har gjennom årene etablert seg som et av de mest prestisjefylte rittene på den norske terrengsykkelritt-kalenderen. Rittet har pleid å gå i slutten av mai måned i Østmarka utenfor Oslo, men slik blir det altså ikke denne våren. I går kunne Terrengsykkel melde at det ikke blir noen flere ritt før 15. juni. Sameien sier at det foreløpig ikke har vært aktuelt å flytte rittet.

 

– Vi aner ikke hvordan situasjonen er senere i sommer. Hvis det viser seg at det er mulig, kan det være at vi kaster oss rundt og finner på noe, men det må vi ta fortløpende. Det var fint å få denne beskjeden såppas tidlig, og slippe å forholde seg til et «kanskje».

Interessert i sykkelritt? Her finner du flere saker om Terrengsykkelrittet og andre norske ritt! 

 

Tonje Sameien forteller også om støttemeldinger fra påmeldte deltakere som nå får tilbud om refusjon av deltakeravgiften.

– Vi er allerede i gang med refusjon av avgift. Jeg har fått flere e-poster tilbake med bilder fra folk som er ute og sykler, som ikke ønsker å få refundert pengene. Mange har jo sett fram til rittet og synes det er høydepunkt i sesongen.

 

– Hva skjer med rittet videre?

– Terrengsykkelrittet kommer tilbake, det blir bare en pause nå. Det er ingen grunn til at folk skal ligge på latsiden, nå har de enda bedre tid til å komme i form. Nå kan man bruke tiden til å fokusere på hygge og kos. Jeg håper at folk fortsetter å sykle, men følger retningslinjene. Flere har spurt om vi kan legge ut løypa på Strava, men foreløpig har vi ikke tenkt å gjøre det. Vi vil ikke oppfordre noe til noe som kan øke smittefare og belastning på helsevesenet. Konkurranse er ikke viktigst nå, sier Sameien.

Hvordan sykle og følge retningslinjene? Det har vi forsøkt å svare på i denne artikkelen. 

Publisert 8. april 2020 kl 20.00
Sist oppdatert 8. april 2020 kl 20.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen