– Jeg er egentlig mest stolt av at jeg klarte å reparere sykkelen

Marit Sveen vant Terrengsykkelrittet til tross for girhavari, kjedebrudd og full reparasjon i felten.

Sist oppdatert: 25. mai 2019 kl 14.17
Marit Sveen vant Terrengsykkelrittet til tross for omfattende teknisk trøbbel. Foto: Marius Bache Wold
Marit Sveen vant Terrengsykkelrittet til tross for omfattende teknisk trøbbel. Foto: Marius Bache Wold
Lesetid: 2 minutter

Marit Sveen fikk ingen enkel vei til toppen av pallen. 

– Jeg hadde egentlig en veldig bra start og lå i ledelsen da jeg skjønte at giret begynte å kødde, og plutselig røk kjedet. Men heldigvis hadde jeg valgt å ta med den største multitoolen min, og det er jeg glad for nå, sier hun. 

Sveen fikk rettet opp giret og kjedet, og gikk til verks for å hente inn Sunniva Dring og Sylvi Sommer, som hadde passert henne mens hun reparerte. 

– Jeg hadde en god luke da det skjedde, og jeg hadde gode bein, så jeg tenkte jeg skulle klare å kjøre dem inn igjen ganske raskt. Men det tok sykt lang tid før jeg begynte å nærme meg, og noen ganger følte jeg at jeg tapte mer enn jeg tok innpå, sier hun. 

Slik gikk det for elitegutta: Forsvarte seieren med hardkjør i gruspartiene

Konkurrenten mistet setet
Ved runding var Sveen nesten tre og et halvt minutt bak. Samtidig vet Sveen at det er i første del av løypa hun kjører best. 

– Jeg kjørte på alt jeg hadde, og plutselig så jeg ryggen til Sunniva (Dring). Jeg tok igjen henne på toppen Skullerud før man kjører ned og så opp på grusveien. Der tok jeg igjen Sylvi. Jeg trodde bare hun var ferdig, men hun hadde tydeligvis mistet setet. Jeg mistet håpet litt på slutten, men det holdt akkurat, sier Sveen, og legger til at hun verdsetter seieren høyt. 

– Terrengsykkelrittet er et kult ritt å vinne, men Sunniva har vært råsterk tidligere, så jeg var veldig usikker på start, sier hun. 

Og det var nettopp usikkerheten som var årsaken til gir- og kjedeproblemene. Like før start bestemte Sveen seg for å bytte dekk, til Ardent Race foran og Recon Race bak. – Det er litt tørre dekk, men jeg synes de har god gummi og sitter bra på steiner. Men da jeg hadde byttet dekk, glemte jeg å stramme bakhjulet, så det var derfor giret begynte å kødde, forklarer Sveen. 

Topp 3 kvinner elite
1. Marit Sveen, Romeriksåsen SK/Sørensen Racing, 4:06:13.1
2. Sylvi Sommer, IF Frøy, 4:08:18.1
3. Sunniva Dring, Sagene IF Sykkel/Milsluker’n, 4:12:30.3

Fullstendige resultater

Interessert i ritt? Her har vi samlet alt om norske ritt og ritt i utlandet, rittresultater, nyhetssaker og rittreportasjer fra rundbane, maraton, enduro og utfor

Sylvi Sommer mistet setet på andre runden av rittet. Foto: Marius Bache Wold
Sylvi Sommer mistet setet på andre runden av rittet. Foto: Marius Bache Wold
Publisert 25. mai 2019 kl 14.17
Sist oppdatert 25. mai 2019 kl 14.17
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen