Hjem
 / Dring og Edin vant første NC maraton

Dring og Edin vant første NC maraton

Både Sunniva Dring og Fredrik Edin vant Montebellorittet med god margin.

Sist oppdatert 21. mai 2016 kl 14.40
Svenske Fredrik Edin fra Sepura Toyota racing with Birk vant Norgescupklassen i Montebellorittet. Foto: Arrangøren
Svenske Fredrik Edin fra Sepura Toyota racing with Birk vant Norgescupklassen i Montebellorittet. Foto: Arrangøren

Sunniva Dring, som var en del av Treningspanelet til Terrengsykkel i fjor, gjorde unna sine 71 kilometer på 3:14:41 og vant dameklassen i Norgescup maraton med nesten tre og et halvt minutts margin til Kristin Aamodt på andreplass.

– Jeg hadde jo absolutt ikke forventet å vinne, men jaggu var det moro, sier Dring til Terrensykkel.no etter rittet.

Startfeltet i dameklassen var både uvanlig stort og uvanlig dypt, og Dring la ut på de 71 kilometerne med tilbørlig respekt for konkurrentene.

– Jeg startet med både Ingrid Sofie Bøe Jacobsen og Berit Gjelten, og flere lagvenninner fra Milsluker’n som jeg vet er sterke. VI var mange som syklet sammen i oppoverbakkene fra start, men på slutten av motbakkene var det noen som falt av, og vi var vel sju stykker som syklet sammen noen mil, forteller Dring.

Hun og lagvenninna Aamodt ristet av seg feltet da rittet gikk inn i terrenget. Deretter falt også Aamodt fra, og Dring syklet de siste fire milene alene, uten at å vite hvor langt bak de andre var.

– Flere ganger så jeg dem litt baki løypa, og da måtte jeg bare gønne på, så da økte vel luka litt for hver gang, sier Dring.

I forkant av sesongen hadde Dring satt seg som mål å komme på pallen i ett av rittene i Norgescup maraton. Det er nå innfridd, og Terrengsykkelrittet kommende helg blir neste store delmål for henne. 

Ingrid Sofie Bøe Jacobsen fra Sepura Toyota racing with Birk sikret seg den siste pallplassen, til tross for at hun satser på sprint og rundbane.

Les også: Må bli flinkere på restitusjon 

Saken fortsetter under

Sunniva Dring - 2015 - Foto Terrengsykkel
Sunniva Dring var en del av Treningspanelet til Terrengsykkel i 2015. Foto: Terrengsykkel

Sunniva Dring var en del av Treningspanelet til Terrengsykkel i 2015. Foto: Terrengsykkel

Spurtpris til sprintspesialisten
Ingrid Sofie Bøe Jacobsen fra Sepura Toyota racing with Birk sikret seg den siste pallplassen, til tross for at hun satser på sprint og rundbane.

– Det gikk såpass greit i dag at jeg faktisk hadde krefter igjen på slutten av rittet, og det er ingen selvfølge når konkurransetida bikker tre timer, sier Jacobsen, nesten overrasket.

Hun hang greit med feltet fra start, og hadde sett seg ut spurtprisen på 9km som en gulrot.

– Jeg tenkte at hvis jeg greide å ta spurtprisen, så kunne jeg trille i mål og være fornøyd. Men jeg hang egentlig greit med feltet opp motbakkene, og terrengbiten vant jeg også, og da det ble spurt om tredjeplassen føltes det veldig godt å ta den også, sier Jacobsen, og legger til at løypa passet henne bra.

– Det var en morsom og variert løype, og jeg reddet meg nok litt på at det var såpass mye terreng, sier hun.

I fjor vant hun Terrengsykkelrittet i kanskje tidenes tøffeste forhold. Det tok over fem timer, og var en stor milepæl for sprintspesialisten. Den seieren får hun ikke sjansen til å forsvare i år. Nå er det Norgescup rundbane på Konnerud til helga som er neste for Jacobsen.

Les også: Jacobsen vant Terrengsykkelrittet 

Topp 3 kvinner NC 71km
1. Sunniva Dring, Sagene IF Sykkel/Team Milsluker’n, 3:14:41
2. Kristin Aamodt, Ullevål SK/Team Milsluker’n, 3:17:59
3. Ingrid Sofie Bøe Jacobsen, Halden CK/Sepura Toyota racing with Birk, 3:19:16

Saken fortsetter under

Ingrid S B Jacobsen Montebellorittet 2016 - Foto Sepura Toyota racing with Birk
Ingrid Sofie Bøe Jacobsen etter Montebellorittet. Foto: Sepura Toyota racing with Birk

Ingrid Sofie Bøe Jacobsen etter Montebellorittet. Foto: Sepura Toyota racing with Birk

Thrilleroppgjør om herrepallen
Også blant gutta ble det seier med god margin. Fredrik Edin fra Sepura Toyota racing with Birk var i mål på 2:36:28, nøyaktig ett minutt foran Sondre Linstad-Hurum og Even Eskildsen-Lie, som begge fikk samme tid i mål, men Linstad-Hurum ble dømt foran og gikk av med andreplassen. 

Edin, som kjører sin første sesong for Sepura Toyota racing with Birk, debuterte i Montebellorittet og kjørte løypa usett. Han hadde imidlertid studert løypeprofilen og sett seg ut noen steder han trodde ville egne seg for rykk. Det viste seg å slå til. Da tetgruppa på ti nærmet seg siste langing, rundt 55km, gikk det siste rykket.  

– Jeg kjente at jeg var sterkere i motbakkene enn teknisk, så gikk fra gruppa før et stiparti i nærheten av den siste langesonen. Da visste jeg at det kom flere motbakker etterpå, og det holdt helt inn, forteller Edin.

Han legger til at før det siste stipartiet hadde tetgruppa tatt igjen Greg Saw, som hadde ligget alene i front lenge.

– Saw kjørte veldig hardt utover og på flatene i dag, men han lå alene på det lettkjørte gruspartiet, så da kjørte vi ham inn, sier Edin.

Nå sikter svensken mot EM 5. juni og håper en sterk plassering der kan sikre ham billett til VM i Nove Mesto i månedsskiftet juni-juli.

Helt åpent
Det var få av de forventede maratonfavorittene som innfridde på åpningsrittet i årets Norgescup. Foruten Edin som tok seieren, var topp-ti lista var pepret med unge rundbanesyklister.

Greg Saw fra Hardrocx-Abax racing with Swix på sjetteplass var best av maratonspesialistene over minuttet bak Edin. Bak Saw fulgte av Christian Amdahl fra Solør CK på sjuende, 1:50 bak Edin.

Forhåndsfavoritten Thomas Engelsgjerd fra Hardrocx-Abax racing with Swix stilte med brukket finger og godt mot, men måtte bryte. Lars Granberg fra Sepura Toyota racing with Birk sto over, og lagkompisen Vidar Mehl hadde en tung dag og ble nummer 12.

Topp 3 menn NC 71km
1. Fredrik Edin, Sepura Toyota racing with Birk, 2:36:28
2. Sondre Linstad-Hurum, Kristiansand CK, 2:37:28
3. Even Eskildsen-Lie, Kloppa Offroad Klubb, 2:37.28

Fullstendige resultater alle klasser og distanser 

Saken oppdateres

Publisert 21. mai 2016 kl 14.40
Sist oppdatert 21. mai 2016 kl 14.40
Relaterte artikler
Oslo Terrengsykkelfestival
Slik blir Oslo Terrengsykkelfestival 2023

Stort startfelt på Oslo terrengsykkelfestival

VANT IGJEN: Knut Røhme sikret sin andre seier på rad i Nilsbyen. Foto: Knut Andreas Lone
Norgescup Nilsbyen: Kortbane

Slik gikk dag to av norgescupen i Nilsbyen

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande  | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes  | Øyvind Aas (permisjon)

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue