Årets første runde i norgescup terrengsykling gikk på Vigrestad. Der var det meste av norgeseliten samlet for å gjøre opp status etter en lang treningsvinter.

Der viste Knut Røhme fra Romeriksåsen SK lovende takter, med seier både i temporittet på lørdag og rundbanerittet på søndag.

– Det er en veldig bra start på sesongen, det er utrolig gøy å få betalt for all vintertreninga, sier Røhme til Terrengsykkel.

Røhme kommer rett fra en sesong hvor han både ble norgesmester i maraton under Terrengsykkelrittet, og har tidligere syklet fort i løypene på Vigrestad.

– Utviklingen har vært supergod. Fjoråret var litt gjennombruddssesong for meg. Jeg tok et stort steg da, og det å kunne sykle bra både i innland og utland var moro. Jeg føler jeg har gjort bare bedre og bedre jobb.

– Hva vil du si har hatt mest å si?

– Det er en sammensatt greie, men jeg har hatt et langt trenerforhold med Lars Stensløkken, samarbeidet vårt har bare blitt bedre de siste to årene. Og så har jeg hatt bra kontinuitet i treninga de siste to årene nesten uten avbrekk, det har mye å si.

En helg for dobbel-seiere

Også i kvinner senior ble det dobbelseier - regjerende norgesmester Ingrid Bøe Jacobsen vant både på lørdag og søndag.

Også i juniorklassene ble det dobbeltseiere - Lisa Kristine Jorde og Sivert Ekroll sikret seg førsteplasser i henholdsvis kvinner junior- og menn junior-klassene.

Neste norgescup rundbane er Rye Terrengsykkelfestival, helgen 5.-7. mai.