Røhme overlegen i sesongåpningen

– Utrolig gøy å få betalt for vintertreninga, sier Knut Røhme som sikret seg to av to mulige seiere i den første norgescuphelga på Vigrestad.

Sist oppdatert: 24. april 2023 kl 15.34
knut røhme norgescup
BRA SESONGSTART: Knut Røhme viste god form i sesongåpningen i norgescup terrengsykling. Foto: Jan Aasgaard.
Lesetid: 2 minutter

Årets første runde i norgescup terrengsykling gikk på Vigrestad. Der var det meste av norgeseliten samlet for å gjøre opp status etter en lang treningsvinter.

Der viste Knut Røhme fra Romeriksåsen SK lovende takter, med seier både i temporittet på lørdag og rundbanerittet på søndag.

– Det er en veldig bra start på sesongen, det er utrolig gøy å få betalt for all vintertreninga, sier Røhme til Terrengsykkel.

Røhme kommer rett fra en sesong hvor han både ble norgesmester i maraton under Terrengsykkelrittet, og har tidligere syklet fort i løypene på Vigrestad.

– Utviklingen har vært supergod. Fjoråret var litt gjennombruddssesong for meg. Jeg tok et stort steg da, og det å kunne sykle bra både i innland og utland var moro. Jeg føler jeg har gjort bare bedre og bedre jobb.

– Hva vil du si har hatt mest å si?

– Det er en sammensatt greie, men jeg har hatt et langt trenerforhold med Lars Stensløkken, samarbeidet vårt har bare blitt bedre de siste to årene. Og så har jeg hatt bra kontinuitet i treninga de siste to årene nesten uten avbrekk, det har mye å si.

En helg for dobbel-seiere

Også i kvinner senior ble det dobbelseier - regjerende norgesmester Ingrid Bøe Jacobsen vant både på lørdag og søndag.

Også i juniorklassene ble det dobbeltseiere - Lisa Kristine Jorde og Sivert Ekroll sikret seg førsteplasser i henholdsvis kvinner junior- og menn junior-klassene.

Neste norgescup rundbane er Rye Terrengsykkelfestival, helgen 5.-7. mai.

Publisert 24. april 2023 kl 14.32
Sist oppdatert 24. april 2023 kl 15.34
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen