Slik kler du deg for vintersykling

Hvor mye klær er det nødvendig å ha på seg, egentlig? Er det kaldt å sykle om vinteren? Svaret, og et og annet nyttig tips, får du her.

Sist oppdatert: 16. mars 2019 kl 07.00
SKOGENS RO: Aslak Mørstad er en ivrig vintersyklist, men passer på å ikke fryse. Med seg i sekken har han for eksempel alltid med seg en god og varm dunjakke. Foto: Christian Nerdrum
SKOGENS RO: Aslak Mørstad er en ivrig vintersyklist, men passer på å ikke fryse. Med seg i sekken har han for eksempel alltid med seg en god og varm dunjakke. Foto: Christian Nerdrum
Lesetid: 2 minutter

Du tror kanskje det er veldig kaldt å sykle om vinteren. Men det trenger ikke å være så stor forskjell fra å gå på ski. 

– Stisykling om vinteren er, tror det eller ei, ganske varmt, advarer Aslak. 

Aslak Mørstads tips for bekledning til vintersykling: 

– Kle dere med luftige klær, som puster godt. På vei til skogen kan det ofte være lurt å ta på seg en tynn vindtett jakke du kan putte i sekken. Under så pleier jeg bare å ha en super, kan bruke et mellomlag som du gjerne kan ta av hvis det blir for varmt, og så en vindtett men godt pustende jakke over. Pass på å heller kle av deg enn å bli svett, da blir det fryktelig kaldt etter klatringen!

Vintersko er ikke et must, men veldig lurt. Hvis du bruker trekk over skoene er det greit nok, men når du tråkker i snøen fylles de gjerne opp, og det blir kaldt. Invester i ålreite vintersko!

På hodet bruker jeg gjerne en buff av et eller annet slag. Det er der mest varme slipper ut, så når jeg er ute og kjører intervaller, selv om det er - 5-6 grader , så blir det uten. Det er helt greit inni skogen, men ute på veien kler du på deg.

Bukse – der kjører jeg det samme. Denne er godt pustende, og så har jeg en stillongs under. Mange bruker buff rundt halsen, jeg bruker skjegg.

Og husk ullsokker!

Se alle episodene av Terrengskolen her.

TERRENGSKOLEN

Terrengskolen er FFTVs serie med sykkelekspert Aslak Mørstad som programleder. Serien tar for seg temaer som teknikk for stisyklister, utstyr, vedlikehold og oppsett av sykkel. 

Publisert 16. mars 2019 kl 07.00
Sist oppdatert 16. mars 2019 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen