Du tror kanskje det er veldig kaldt å sykle om vinteren. Men det trenger ikke å være så stor forskjell fra å gå på ski. 

– Stisykling om vinteren er, tror det eller ei, ganske varmt, advarer Aslak. 

Annonse

Aslak Mørstads tips for bekledning til vintersykling: 

– Kle dere med luftige klær, som puster godt. På vei til skogen kan det ofte være lurt å ta på seg en tynn vindtett jakke du kan putte i sekken. Under så pleier jeg bare å ha en super, kan bruke et mellomlag som du gjerne kan ta av hvis det blir for varmt, og så en vindtett men godt pustende jakke over. Pass på å heller kle av deg enn å bli svett, da blir det fryktelig kaldt etter klatringen!

Vintersko er ikke et must, men veldig lurt. Hvis du bruker trekk over skoene er det greit nok, men når du tråkker i snøen fylles de gjerne opp, og det blir kaldt. Invester i ålreite vintersko!

På hodet bruker jeg gjerne en buff av et eller annet slag. Det er der mest varme slipper ut, så når jeg er ute og kjører intervaller, selv om det er - 5-6 grader , så blir det uten. Det er helt greit inni skogen, men ute på veien kler du på deg.

Bukse – der kjører jeg det samme. Denne er godt pustende, og så har jeg en stillongs under. Mange bruker buff rundt halsen, jeg bruker skjegg.

Og husk ullsokker!

Se alle episodene av Terrengskolen her.

TERRENGSKOLEN

Terrengskolen er FFTVs serie med sykkelekspert Aslak Mørstad som programleder. Serien tar for seg temaer som teknikk for stisyklister, utstyr, vedlikehold og oppsett av sykkel.