Takler bremsene snø, slaps og is, kan du bruke samme dekk og må trykk i dempere justeres? Den type spørsmål svarer Aslak Mørstad på når vi tar for oss oppsett av sykkelen i vinterleksjonene til Terrengskolen. 

 

 

Hva trenger du å gjøre med sykkelen for å få den klar til vinterbruk? spør Terrengskolen-programleder og syklist Aslak Mørstad i denne episoden.

 – Dekk – vi må ha ordentlige dekk. Grove dekk, åpent mønster, og helst pigg. Slipp ut litt luft av dekkene (i kald luft er det risikabelt å ha for høyt trykk i dekkene). Hvis det ikke er veldig mye snø så kan det være litt stein under, så vær klar over det.

Har du syklet med terrengsykkel på vinteren før, har du kanskje opplevd at dempegaffelen (og kanskje bakdemperen) oppfører seg litt merkelig. Det finnes det en løsning på.

– Når det gjelder dempere, så trenger du litt mer luft. Sjekk gjerne lufttrykket i demperne ute. Juster returen på demperne til litt raskere, fordi oljen blir treigere i den kalde luften, sier Aslak.

Vanskeligere trenger det altså ikke å være, men Mørstad har et siste praktisk tips hvis du vil ut å prøve vintersykling;

– Jeg kjører med hansker, men kjører du med lobstere, altså dobbelfingra votter, kan det være lurt å flytte bremsen litt inn på styret, så du får god feeling på bremsen. Ellers er det bare tut og kjør!

Se alle episodene av Terrengskolen her.

TERRENGSKOLEN

Terrengskolen er FFTVs serie med sykkelekspert Aslak Mørstad som programleder. Serien tar for seg temaer som teknikk for stisyklister, utstyr, vedlikehold og oppsett av sykkel.