Ikke la dette bli deg!

Tør du sykle uten å se? Å kjøre blindt ut en kneik som den i denne episoden, uten å vite hva som venter bak, kunne fort blitt farlig.

Sist oppdatert 10. mars 2019 kl 07.00

Det er spørsmål Aslak skal besvare denne gang. I denne episoden av Terrengskolen skal vi se på det vi ikke kan se

Det å kjøre utfor en bakke du ikke kjenner utgangen av kan være en sjanse du egentlig ikke bør ta. Hvor mye er det nødvendig å vite om fortsettelsen før du dropper utfor, og hvor mye skal du egentlig bremse før du bestemmer deg for et linjevalg?

Terrengsykkelekspert og programleder i Terrengskolen, Aslak Mørstad, demonstrerer hvor raskt det kan gå galt om man ikke tar hensyn til at man ikke kjenner stien, ved å stupe utfor løypa der den tok en uventet sving og lande i noen busker nedenfor. 

I dag er han ute på en ukjent sti. Og her blir det bratt.

– Jeg liker å kjøre mest mulig rett på, med god fart, god flyt. Når vi skal kjøre ned noe hårete, noe litt vanskelig, og du ikke har oversikt, så er det veldig viktig å bremse inn og få oversikt først. Det jeg må gjøre da er å se om det er mulig å kjøre inn til avsatskanten, og så må jeg se utgangen, sier Mørstad. 

Resten må man kanskje litt nærmere for å se, så kjør fram, brems opp og vurder den nye informasjonen stien gir deg. 

Ved å være bevisst de usynlige farene som kan dukke opp vil du forhåpentligvis gjøre terrengsykling til en skadefri affære.

Se alle episodene av Terrengskolen her.

Terrengskolen er FFTVs programserie med sykkelekspert Aslak Mørstad som programleder. Serien tar for seg emner som teknikk for stisyklister, utstyr, vedlikehold og oppsett av sykkel. 

Publisert 10. mars 2019 kl 07.00
Sist oppdatert 10. mars 2019 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen