Sykling kan også være en vintersport. Og hvem er vel bedre til å lede en serie om vintersykling enn Terrengskolen-programleder og syklist Aslak Mørstad, som sier han sykler enda mer vinterstid enn sommertid. Vintersykling kan virke uoverkommelig for mange, kanskje spesielt stisykling. Men tar du sjansen og kommer deg ut kan belønningen være stor, skal vi tro Mørstad.

Denne episoden av Terrengskolen tar for seg tips til påkledning, sykkeloppsett, sykkelvær og lys til denne mørke delen av året.

– Hvorfor vintersykling? spør Mørstad.  

– For det første, det er sinnsykt kult. Hvis du ikke har prøvd det må du bare komme deg ut! Det er masse fart. Du kan oppnå hastigheter du bare kan drømme om på sommeren.

Det er selvfølgelig litt avhengig av forholdene. Sånn som nå når det snør og er litt løst, så er det litt vanskeligere. Men det gir deg en enormt bra balansetrening. Du må hele tiden styre og justere for å holde deg på stien. Er det opphold, men kaldt kan det bli klink is over alt, og mulig å få en sinnsyk hastighet på sykkelen. 

Høy fart betyr kanskje at man må være god for å holde på? Slett ikke, i følge Mørstad:

– For en nybegynner der det veldig enkelt å kose seg på sti. Bare sitte og tråkke med piggdekk. Men for en som er dreven er det som kan være vanskelig å holde fart og pushe tempo hele tiden, gjennom svinger og treffe de gode linjene. Så det er morsomt for alle!

Se alle episodene av Terrengskolen her.

TERRENGSKOLEN

Terrengskolen er FFTVs serie med sykkelekspert Aslak Mørstad som programleder. Serien tar for seg temaer som teknikk for stisyklister, utstyr, vedlikehold og oppsett av sykkel.