Cedric Gracia besøker Frognerseteren

Celebert: Terrengskolen møtte Cedric Gracia, en av sykkelsportens største legender i vuggen av norsk freeridesykling: Frognerseteren.

Sist oppdatert 15. mai 2019 kl 07.00

Det ble et kort og intenst møte med den karismatiske kjempen fra Pau i Frankrike. Gracia har en karriere som inneholder alt fra seier i Red Bull Rampage, Crankworx, Nissan Downhill Cup og Mondraker Enduro series. Mer trenger man vel ikke å si, enn at denne mannen har fått et tv-spill oppkalt etter seg. 

– Hvis du vil gå fort, ikke gjør det! Men hvis du vil ha moro, gjør det, sier Gracia. 

Cedric Gracia er ikke den første kjendisen som inntar de sagnomsuste stiene i Frognerseteren, men det er ikke mindre artig å høre tilbakemeldingene fra en globetrotter i hans kaliber. Regnet pisset ned og stiene var glatte som de bare kan være i Nordmarka. Likevel holdt ikke Gracia igjen med skryten. Det er nemlig sånn han liker det: ekte, røft, lekent og ikke for mye inngrep av spader og treverk. 

– Dere har alt her. Det er glatte stier, stier med godt grep, sand, og alt er godt formet. Og når du er nede kan du bare haike med t-banen opp, skryter Gracia.

Aslak er særlig imponert over hvordan Gracia drifter, og franskmannen deler metoden her:

Slik drifter Cedric Cracia

  1. Det handler om å holde balansen. 

  2. Når du kommer til et hjørne, legger du vekten fram på styret.

  3. Pass på at du ikke har mye vekt på bakhjulet. 

  4. Brems litt med forbremsen og flat ut bakbremsen.

  5. La bakhjulet begynne å spinne, skli ut. 

  6. Kontroller bevegelsen med bremsespaken. 

  7. Pass på under regnvær: Gress og grus oppfører seg forskjellig. Gress er mye glattere, og om du drifter raskt ut, så slipp opp bremsen. Ellers vil du gjøre en 360. 

Dette er første av to episode med Cedric, der vi får se ham sykle, og dele teknikktips med vår programleder. I neste episode skal vi både lære å hoppe som ham, og dra på bakhjulet. 

Se alle episodene av Terrengskolen her.

TERRENGSKOLEN

Terrengskolen er FFTVs serie med sykkelekspert Aslak Mørstad som programleder. Serien tar for seg temaer som teknikk for stisyklister, utstyr, vedlikehold og oppsett av sykkel. 

Publisert 15. mai 2019 kl 07.00
Sist oppdatert 15. mai 2019 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen