TERRENGSYKKEL.NO

Vårsetergrenda - Abbortjern

Start turen ved fotballbanen i Vårsetergrenda (Nøkleblommen)

HVOR?
  • Kommune: Lillehammer
  • Lengde: ikke angitt
  • Tidsbruk: ikke angitt
  • Vanskelighetsgrad: 6. ikke angitt

Slik kommer du dit

Stien starter like ved fotballbanen som beskrevet over. Det står en karttavle ved stiens start. E-kart : http://www.finn.no/finn/map?toolMode=1&toolMode=&selectedInfoLayers=&fromX=&fromY=&toX=&toY=&altCmd=&minX=256832.0&maxX=258984.0&minY=6781982.93103448&maxY=6783467.06896552&mapScale=14023&doAir=0&zoom_in.x=14&zoom_in.y=5

Endepunkt

Samme sted eller eventuelt Lillehammer sentrum.

Terreng

Ruten går i området mellom Vårsetergrenda og Birkebeineren skistadion. Den er så vidt innom traseen for Birkebeinerrittet, og Birkebeinerløypa. Ruten følger dels god bred sti som blir brukt som skiløyper vinterstid. Noen transportstrekker på grusvei. Noen av sitpartiene har en del røtter og grov stein. Variert tur, hovedsaklig i flatt / lett kuppert terreng. Et myrparti hvor det er utlagt grov plank som setter balansen på prøve!

Rutebeskrivelse

Start ved fotballbanen og følg god sti innover langs bebyggelsen (høyre side). Du møter på to kryssende grusveier tidlig på ruta. Du krysser og fortsetter stien rett frem.Etter ca 1,5 km kommer du til grusvei og du følger denne ca 250 meter. Her går det av en sti til venster (skiltet Kvitmannsberget). Du tar av og følger stien inn i skogen. Rask sti i starten som etterhvert blir mer teknisk og krevende.

Dette stipartiet ender i et markert løypekryss (Skiløper om vinteren). Du skal følge den løypa som du har midt imot når du kommer ut av skogen. Dette er god sti uten de store vanskelighetene. Hold deg til denne som tar deg opp til "Kanalen" / Mensnaelva (grusvei).

På Kanalen har du to alternativer videre.

Alt 1: Ta til venstre og følg grusveien langs kanalen. Passer sluseanlegget, og ta til høyre når du kommer ut på VIP veien (Birkebeinerrittløypa). Ta så neste vei inn til venstre og følg denne til parkeringsplassen på høyre side (ca 800 meter).

Alt 2: Kryss Mesnaelva over broen. 50 meter inn på stien på motsatt side tar det av en markert sti til venstre. Dette er en teknisk stivariant på 4 - 500 meter som kommer ut på VIP veien.Ta til venstre når du kommer ut på grusveien, så første til høyre og følg denne inn til parkeringen på høyre side (som alt 1).

Fra parkeringen følger du lysløypa mot høyre for deg og følger denne inn til Birkebeineren Skistadion. Når du kommer inn på stadion holder du til høyre, fortsetter innover langs høyre ytterkant og tar så av første markerte mulighet til høyre. Du kommer da inn på markert løype i skogen med singeltrack. Dette er Birkebeinerløypa (ski) for de som er kjent med den. Fortsett denne i litt kuppert terreng ca 600 meter. Du skal ta av sti til høyre merket Abbortjern. Stien er litt kronglete i starten men tar seg opp etter hvert. Herfra følger 2-3 km med morsom teknisk stisykling. Du får etterhvert abbortjern på høyre side.Du skal holde til høyre når stien kommer til markert kryssende større sti etter ca 2 km sykkling.

Du kommer snart tilbake til lysløypa som du fulgte fra parkeringen bak hoppbakken. Ta til venstre og følg samme rute tilbake. Alternativt kan du sykkle ned til Lillehammer sentrum via forskjellige nedfarter.

TERRENGSYKKEL.NO
stisykling hafjell pellestova øyerfjellet guide tips tur gps
Stisykling

Stisykling og topptur på Hafjell

Hafjell er foreløpig best kjent som alpindestinasjon, men stadig flere stisyklister har funnet veien hit i sommersesongen. Her finner man...
TERRENGSYKKEL.NO
sykling lillehammer kleivbakken sykkelpark
Sykkelanlegg

Bygger sykkelpark på Lillehammer

Kleivbakken sykkelpark ved Håkons Hall skal bli en sykkelarena for alle, og skal etter planen stå ferdig i løpet av...
TERRENGSYKKEL.NO
stisykling øyerfjellet hafjell
Stisykling

Lang stisykkeltur i nordlige Øyerfjellet

Nord for tungt utbygde Hafjell Bike Park ligger det langt mer urørte Øyerfjellet. Her har jegere, gjetere, seterfolk, fiskere, vandrere...
TERRENGSYKKEL.NO
stisykling vinter øyerfjellet
Stisykling

Vintersykling på Øyerfjellet

Snøen lar vente på seg flere steder - det gir magiske stisykkelforhold i fjellet.
Med tilskuddet fra Statskog skal NOTS Lillehammer og Omegn utbedre en rekke av de bynære stiene. Foto: Asgeir Linberg

Fikk 5000 kroner til stier i Lillehammer

Dugnadsjobben med stiutbedring og klopping starter til våren.
Øyer Turskiløyper var ute med skuter for å legge klar klopper til vårens prosjekter i Øyerfjellet, og fikk med seg noen magiske naturøyeblikk på kjøpet. Foto: Lars Ragnar Manengen

Klopplegger i Øyerfjellet

Øyerfjellets stiguru Lars Ragnar Manengen legger til rette for å kloppe milevis med stier så snart snøen går.