– Makken er fra Vang, og han er jo en stor inspirasjon for mange. Derfor vil vi hedre han litt med at han får en slik park der han kommer fra, og at vi kaller anlegget for Makkenparken, sier Belinda Dalemark Wangensteen. 

Hun er en av initiativtakerne til den nye sykkelparken i Vang i Valdres, som hadde kick-off med informasjonsmøte om anlegget i bygda på onsdag kveld. I tillegg til Dalemark Wangensteen består ildsjelgruppa av ektemannen Rune Wangensteen, Olav Bøland, Erik Martinsen og Espen Hovi, og med Mads André Haugen som mentor.

Annonse
Denne gjengen står bak planene til Makkenparken, og er klare til å gå i gang med anleggsarbeidet. Foto: Belinda Dalemark Wangensteen

Aktiviteter og tilbud for alle
Makkenparken skal bygges på den gamle gressbanen på Mjøsvang i Vang sentrum, og skal være et tilbud til alle, uansett alder og sykkelbakgrunn. Initiativtakerne er også opptatt av at det skal være aktivitet i parken, og legger opp til flere typer arrangementer i anlegget. Det er også kjøpt inn sykler som kan lånes ut i forbindelse med ulike kurs og tilbud i Makkenparken. 

– Her skal det være utfordringer for alle, fra null til 100 år. Og det må skje noe i parken. Vi må lage litt opplegg, slik at det blir kult å være der. Vi har vært i Hafjell og på Huckfest i Ål, og den typen arrangementer er helt rått. Kanskje vi kan få til noe i den retningen, selv om det ikke blir i samme skala. Men Makkenparken skal ikke bare være et anlegg som står der, sier Dalemark Wangensteen. 

Les også: 
– Long jump var episk  
Huckfest 2019: – For et Huckfestjubileum 

I den sammenheng håper ildsjelene å få til et samarbeid med Makken om ulike typer arrangementer.  

– Makken er så rå med ungene og har et stort engasjement for å dele sin sykkelglede med alle i miljøet. Det han gjør er enormt for folkehelsen, sier Dalemark Wangensteen. 

Men allerede i høst vil det bli arrangert sykkelkurs for flyktninger. Disse vil imidlertid bli gjennomført i skateparken og med Olav Bøland som instruktør. 

Se også: 
Slik gikk det da Makken syklet Besseggen rett ned  
Turist i eget land: Geiranger  
Makken i Alta: – Jeg har aldri gått så mye over styret før 

Saken fortsetter under

Makken syklet Besseggen rett ned. Nå får han en egen sykkelspark oppkalt etter deg i hjembygda Vang i Valdres. Foto: Red Bull

Hoppanlegg før snøen kommer
– Tegningene for anlegget er ferdige og spadene står klare, så hva vi får ferdig i høst avhenger bare av når snøen kommer. Det er jo en ufordragelig lang vinter her i Valdres, men vi håper å ha big-jumpene klare ganske snart, sier Dalemark Wangensteen. 

Det er ildsjelene som har tegnet utkastet til parken, med innspill fra Makken selv. Deretter har landskapsarkitektene Ingrid Skavhaug og Rune Vik utarbeidet de endelige byggeplanene. 

Sykkelparken skal bygges på dugnad, og Makken vil også være med på byggingen noen helger senere i høst. Ambisjonen er at pumptracken og det meste av anlegget skal ferdigstilles i 2020.  

Budsjett på 700 000 kroner
Foreløpig er budsjettet på over 600 000 kroner, som er tilskudd fra Vang kommune, UDI  og tippemidler, men ildsjelene i prosjektet er fortsatt ikke ferdige med å skrive søknader. 

– Vi begynte med å tegne inn alt det vi hadde lyst på, og så har vi googlet og undersøkt en del, og det er jo fryktelig dyrt med alt slikt. Men vi håper at med å få Makkens underskrift på søknadene, så kan det utløse velvilje fra flere bedrifter og potensielle sponsorer, sier Dalemark Wangensteen. 

Interessert i anlegg og bærekraft? Her har vi samlet alt om temaet 

Mads "Makken" Haugen har  en smittende sykkelglede og er et forbilde for mange barn og unge. Nå får han sin egen sykklepark i hjembygda Vang i Valdres. Foto: Vegard Breie