Trond Dyrnes er en av ildsjelene som har stått i bresjen for å få etablert stisykkelklubben Sørmarka og Siggerud SK. Klubben organiseres som en egen undergruppe i Siggerud IL.

– Vi har lenge sett behov for en egen stisykkelgruppe for området, og ønsker å komme i gang med faste kvelder for barn og unge. Da er det en fordel å være et formelt idrettslag, blant annet i forhold til forsikring, samt at det blir lettere å søke på midler, sier Dyrnes. 

Annonse

Klubben har allerede 150 medlemmer på lagets Facebook-gruppe. Framover våren blir det faste sykkelkvelder for medlemmene, med egne grupper for barn og unge.

Les også: Eidanger IL satser 40.000 på ungdommen 

Saken fortsetter under

Dugnadsiver - Trond Dyrnes - 1400x933
Siggerud og Sørmarka SK jobber allerede med å tilrettelegge stiene i sitt kjerneområde. Foto: Trond Dyrnes

Siggerud og Sørmarka SK jobber allerede med å tilrettelegge stiene i sitt kjerneområde. Foto: Trond Dyrnes

Bygger eget sykkelanlegg
En av de viktigste prioriteringene til den nye sykkelgruppa blir å bygge et permanent anlegg for sykling. Møte og befaring med skogbestyrer i Ski kommune er allerede unnagjort, og klubben har fått tillatelse til å anlegge en ferdighetsbane i tilknytning til restene av den gamle BMX-banen bak Siggerudhallen.

Budsjettet er beskjedent, men Dyrnes regner med å ha ferdighetsbanen klar til vårsesongen.

– Vi håper å anlegge et ferdighetssenter med stokker og hopp og dropp av ulike vanskelighetsgrader, og for 40 000 til 50 000 kroner kommer vi veldig langt. Området kan brukes nesten slik det står nå, og jobben gjør vi på dugnad. Vi har fått lov av kommunen til å felle trær i tilknytning til anlegget, og disse kan vi bruke til å bygge ulike elementer i løypa, sier han.

Les også: – Dette blir en av Norges råeste pumptracker 

Saken fortsetter under

Siggerud anlegg 1000x
Her byggerSiggerud og Sørmarka SK nytt ferdighetssenter som skal stå ferdig til sykkelsesongen. Illustrasjon: Trond Dyrnes

Her bygger Sørmarka og Siggerud SK nytt ferdighetssenter som skal stå ferdig til sykkelsesongen. Illustrasjon: Trond Dyrnes

Videre vil den nye klubben også bygge en liten rundløype på restene av BMX-banen, utvide rundbaneløypa i skogen bak Siggerudhallen, og på sikt er målet å få på plass en pumptrack.

– Vi har allerede ryddet en liten rundbaneløype på 1.6 kilometer. Denne skal vi utvide. Anlegget ligger også i tilknytning til lysløypa og flere mer tekniske stier, så vi har mye terreng og stor variasjon, sier Dyrnes. 

Saktesykling - Trond Dyrnes 1400x933
Ferdighetsløype og område der det kan trenes på slikt som saktesykling blir hovedfokus for den nye klubben i vinter. Her fra saktesyklekonkurransen på Global Fatbike Day i fjor. Foto: Trond Dyrnes

Egen ferdighetsløype og treningsområde blir hovedfokus for den nye klubben i vinter. Her fra saktesyklekonkurransen på Global Fatbike Day i fjor. Foto: Trond Dyrnes