– Vi har gravet og gjort alt det grove, og nå driver vi og former og finpakker anlegget, forteller Brage Vestavik.

Utfortalentet brakk hånda tidligere i sommer og har ikke fått syklet på over en måned, men gipsen har ikke hindret ham i å bygge pumptrack på hjemmebane.

Annonse

– Dette blir en av Norges råeste pumptrack. Mange pumptracker er bygget på et lite begrenset område, og da er det vanskelig å få bygget alt man vil. Men vi har fått all den plassen vi ville ha. Mye har blitt til mens vi satt i gravemaskinen og så hva vi ville ha. dette blir et anlegg for alle. Her er det vanskelige linjer for ekspertene, og smude kuler for de ferske. Dessuten har vi brukt jord i stedet for grus, og det er mye bedre å sykle på, sier Vestavik, og antyder at banen er ferdig i løpet av de neste par ukene.

Les også: Over 600 jobbetimer og to nye løyper i Kristiansand 

Selve byggingen og formingen vil være fullført i løpet av et par dager om alt går etter planen. Men så snart alt er på plass, må anlegget stå i fred et par ukers tid, slik at alle elementene blir skikkelig harde og setter seg.

– Jeg tipper vi kan ha trening her i begynnelsen av september, sier Vestavik.

Saken fortsetter under

Pump track Brage Vestavik - Foto Arne Bjørn Vestavik 1200x800
Pumptracken i Mysen får både ekspertlinjer og smude kuler for ferske ryttere. Foto: Arne Bjørn Vestavik

Pumptracken i Mysen blir større enn de fleste, og får både ekspertlinjer og smude kuler for ferske ryttere. Foto: Arne Bjørn Vestavik

Les også: Åpner terrengpark med inspirasjon fra Trysil 

Realisert på rekordtid
Lederne i sykkelgruppa i Mysen IF begynte å planlegge et pumptrack anlegg for et års tid siden. Da fikk de tilslag på å låne den tomta de drømte om fra Eidsberg kommune. Etterpå har de fått billig masse fra et lokalt entreprenørselskap, dugnadsinnsats fra klubbens håpefulle og deres foreldre, samt hjelp til selve gravingen fra øverste hold. Budsjettet er på totalt 200.000 kriner, og selve jobben ble påbegynt på fredag.

– Niclas Andersen og Kristoffer Haugland i Nordic Dirt hadde mulighet til å komme på kort varsel og la inn et par lange arbeidsøkter her med gravemaskin de første dagene, så da var vi i gang. Sykkelgruppa har over 40 unger på trening, og masse ivrige foreldre, så her går det unna, sier Arne Bjørn Vestavik, som er leder i sykkelgruppa og far til Brage.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Pumptrack Mysen - Foto Arne Bjørn Vestavik 1200x800
Kristoffer Haugland, Niklas Andersen og gravemaskinen deres i Pumptrack Norge ofret helga for grunnarbeidet på anlegget i Mysen. Nå gjenstår bare litt klapping før alle elementene er klare. Foto: Arne Bjørn Vestavik

Kristoffer Haugland, Niclas Andersen og gravemaskinen deres i Nordic Dirt ofret helga for grunnarbeidet på anlegget i Mysen. Nå gjenstår bare litt klapping før alle elementene er klare. Foto: Arne Bjørn Vestavik