Pumptrack-konkurranse på Utflukt med 10 000 kroner i premiepotten

Med kort tid igjen til Utflukt lanseres det pumptrack-konkurranse, med fete premier.

Sist oppdatert: 3. juni 2022 kl 12.45
Lesetid: 2 minutter

Sykkelfestivalen Utflukt har 20-årsjubileum i år, og det nærmer seg med stormskritt den tradisjonsrike helgen i juni.

Flere ting på programmet er sluppet fra før, som standup-show, arrangerte fellesturer og prøving av demosykler. Nå blir det også en konkurranse - men ikke på stiene.

– Trysil Bike Arena har vært flittige på å bygge ut og forbedre tilbudet sitt over alle år, senest med en kjempestor ny pumptrack. Der måtte vi få til noe gøy, særlig sett med at pumptrack og pump-konkurranser er veldig i vinden for tida. For å virkelig skjære igjennom, tok Trysil-gutten Atle Enberget fra Sweet som er hovedsponsor på festivalen sjefsavgjørelsen på at vi gjør noe litt spektakulært i år, og slik ble idéen om Sweet Pumptrack Rally til.

Det sier Adam Tumidajewicz, som er festivalsjef for stisykkelfestivalen Utflukt som arrangeres i Trysil 16-19. juni.

Det er med andre ord ikke kun i Norwegian Pumptrack Series du kan vinne penger på å være god i pumptracken. Pumptrack-konkurranser kan foregå på forskjellig vis - under Utflukt-konkurransen blir det like vilkår.

– Formatet blir nesten litt som Crankworx pumptrack challenge, og jeg har valgt å kalle det "jaktstart" på godt norsk. Det handler ikke om å få beste tida aleine i sporet, men vi kjører det som dueller i en turnering hvor liksom alle kan vinne. Alle får låne en dritfet pumpsykkel i form av en Evil Faction, uten kjedet på, og det er kun lov å bruke pumpeskills for å komme seg rundt. Det tror jeg kan resultere i mange morsomme dueller, sier Tumidajewicz.

Og det er altså ikke bare heder og ære du kan ta med hjem - det ligger 10 000 kroner i premiepotten. Tumidajewicz understreker at alle kan melde seg på.

– Påmeldingen er åpen på hjemmesiden vår nå, og alle som er med på Utflukt kan bli med. Det blir egne klasser for dame og herre, og selvfølgelig er premiene de samme for begge to. På fredagen kjører vi inidividuell kvalifisering, hvor de åtte beste tidene får gå videre til turneringen på lørdag. Selv om du ikke lykkes i kvaliken, tror jeg det blir en utrolig kul konkurranse å være med på fra sidelinjen.

Publisert 3. juni 2022 kl 12.45
Sist oppdatert 3. juni 2022 kl 12.45
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen