SE VIDEO: Bli med Nicolas Serey på gjennomkjøring av den nye pumptracken på Bjørndal – slik ser banen ut! Foto: Sigurd Ekeli Grimsby
Lesetid: 3 minutter
– Dette er Oslos første pumptrack. Det er, spør du meg, ganske flaut. Heldigvis var BYM (Bymiljøetaten, red.anm.) på ballen og vi fikk muligheten til å gjøre noe med det, sier Nicolas Serey, prosjektutvikler i Shapers og norgesmester i pumptrack. Han er også tidligere chilensk mester og sør-amerikansk topp-3 i BMX racing.
Serey mener banen blir et viktig tilbud til alle sykkelinteresserte i Oslo og setter pris på at hovedstaden nå viser tydeligere satsing på sykkelmiljøet.
Etter at Bjørndal IL og Bymiljøetaten fikk i gang prosessen, står nå pumptracken klar på Bjørndal – med Shapers, datterselskapet til Betongpark, som utførende entreprenør.
Banen er ferdigstilt og klar for bruk, mens den offisielle åpningen skjer torsdag 5. juni.
Foto: Sigurd Ekeli Grimsby
Foto: Sigurd Ekeli Grimsby
Foto: Sigurd Ekeli Grimsby
Miljøvennlig løsning
Prosjektet har også hatt en tydelig miljøprofil, der overskuddsmasser fra rehabiliteringen av kunstgressbaner i området ble gjenbrukt.
Av totalt 5000 kubikkmeter overskuddsmasser, ble 3500 kubikkmeter brukt til å bygge sykkelbanen.
– Det er et prosjekt som har en intensjon om å bruke overskuddsmasser fra anlegget her, fotballbaner og slikt. Da har vi blitt kontaktet for å komme opp med en god løsning for det. Så gikk vi for en pumptrack, forteller Serey.
Variert design
Banen inneholder både svinger, hopp og ulike utfordringer for forskjellige ferdighetsnivåer.
– Som du ser, er det en del «berms» og doble hopp. Mange «curves» som man kan rulle over og pumpe fart på. Vi har også laget en jumpline på siden, som består av to-tre asfalterte hopp, forklarer Serey.
Han understreker at parken er designet for å gi brukerne noe å strekke seg etter.
GOD TRENING: Nicolai Serey fra Shapers, tidligere chilensk mester i BMX racing, har vært sentral i utviklingen av pumptracken på Bjørndal. Foto: Sigurd Ekeli Grimsby
– Det er som tieren i bassenget. Man skal jobbe litt med det, man skal øve litt mer, ikke få det til med en gang. Samtidig er det en veldig fin park for å lære å sykle. Her skal man kunne utvikle seg og leke uansett nivå.
Her ligger Bjørndal Pumptrack:
Skaper samhold
Serey har stor tro på at den nye pumptracken vil bli et populært samlingspunkt.
– Vi har opplevd tidligere at det hjelper massevis. Det skaper veldig mye samhold, og familier, foreldre og barn i alle aldre kommer hit og skal teste. De blir gjerne hengende i noen timer og utfordrer seg selv litt, prøver nye ting. Ser på de store, kule gutta som tar backflips og sånn. Så plutselig klarer de det selv. Så det er veldig gøy.
Pumptrack er en voksende trend i Norge, og ikke uten grunn. Det er både moro og veldig god trening, som du kan overføre til andre sykkelgrener. Se kart og få full oversikt over de forskjellige pumptracksene rundt omkring i landet her.
Selv om parken står klar for bruk 16. mai og er åpen, gjenstår fortsatt noe arbeid.
– Nå er vi ikke helt ferdig med gresslegging og belysning, men det vil bli ferdig innen kort tid, sier Serey.
Han håper at Bjørndal pumptrack kan inspirere til flere lignende anlegg i hovedstaden.
– Vi vil gjerne inspirere Oslo kommune til å satse litt på dette. Vi tror det er fremtiden. Dette blir virkelig et godt brukt område, med noe litt annerledes enn fotball, og gjerne noe som kan stå i noen år. Det krever veldig lite vedlikehold og gir alle sammen nye utfordringer. Jeg gleder meg til å se parken i bruk.
Vår fotojournalist Sigurd har en sterk lidenskap for alt som involverer fart og visuelle uttrykk. Han er en ivrig frikjører og terrengsyklist, og setter alltid pris på en stor backflip – både foran og bak kameraet. Har du en idé eller et tips til en sak du tror Sigurd vil være interessert i? Send gjerne en e-post:
Snøen har sluppet taket og det kan du nyte godt av. Her tar vi for oss stisykkel-runden i Østmarka som heter Trulsrunden. Hvordan finner du frem, hvordan kommer du deg dit. Og hvorfor heter det Trulsrunden?
Fox’ trådløse og batteridrevne setepinne er den nye kongen på haugen når det kommer til senkepinner. Noe som også gjenspeiles i prisen.
Allerede abonnent?
Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.
Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Terrensykkel,
Fri Flyt, UTE, Klatring, Landevei og Jeger sine nettsider og e-magasin.
12 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
8 utgaver av Fri Flyt Magasin
99,-
per måned
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
2 utgaver av Fri Flyt Magasin
119,-
per måned
1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
139,-
Abonnementet fornyes automatisk etter bindingstiden. Si opp når du vil, men senest før perioden utløper.
Terrengsykkel.no skriver om gode sykkelopplevelser og er det naturlige startstedet på nett. Terrengsykkel.no gir deg inspirasjon til å sykle mer, finne nye stier og holder deg oppdatert med grundige utstyrstester.