– Belønningen er å se ungene sykle rundt i anlegget og glise. En tass syklet ti runder i pumptracken og var så sliten etterpå at han nesten ramlet av sykkelen, forteller Bjørn Holmen i Bingsfoss SK, som er en av ildsjelene bak terrengparken.
Ny pumptrack, flere hopp og utvidelse av terrengløypa har vært årets store prosjekter, og dugnadsgjengen har jobbet både tidlig og sent hele sommeren. Det er en gruppe på 20 til 25 personer som har vært innom, blant annet mange av foreldrene i barnegruppa, og en del har vært her nesten hver dag, forteller Holmen.
Les også: Bygger aktivitetsanlegg for hele bygda
Saken fortsetter under
Pumptracken har allerede rukket å bli svært godt besøkt, selv om den ikke åpner formelt før 20. august. Foto: Bjørn Holmen
Fart og doseringer, ikke røtter og stein
Pumptrack og hopp har stått på sommerens program fra start, men etter at Bingsfoss SK var på Utflukt i Trysil i juni, ble klubben enig om også å utbedre deler av terrengløypa de bygget i fjor.
– Vi fikk noen aha-opplevelser i Trysil, og derfor har vi endret en del av terrengløypa slik at den blir mer lik Gullia med doseringer og grus. Da vi syklet i Gullia oppdaget vi hva som skal til for at terrengløypa skal bli morsom, og at det ikke nødvendigvis er røtter og stein, sier Holmen.
Derfor har klubben nå lagt inn to nedfarter med doseringer i den halvannen kilometer lange skogsløypa. Den ene byr på doserte svinger, den andre går mer rett ned, og begge avsluttes med hopp før de går inn i nye doseringer og møtes igjen.
– Før var terrengløypa bare å sykle en sti, og en del syns nok det var litt kjedelig. Men jeg tipper det blir en del unger som kommer til å surre rundt her når de oppdager dette, og på sikt håper vi å kunne legge inn enda flere Gullia-elementer. Men vi kan ikke ta alt på en gang, sier Holmen.
Saken fortsetter under
Doseringene hjelper på flyten i terrengløypa, men øves må det likevel. Foto: Bjørn Holmen
Ryktet om terrengparken i Texasdalen har spredd seg raskt, selv om sykkelparken ikke åpner formelt før 20. august.
– Vi har allerede fått forespørsler fra andre klubber som vil komme hit og trene, sier Holmen.
Les også: Åpner stisykkelpark i Eidsvoll
Fått mye for pengene
Klubben har så langt brukt opp nesten alle de 700.000 kronene de har fått fra Gjensidigestiftelsen og lokale sponsorer.
– Pumptracken kostet litt mer enn vi hadde budsjettert med, men der må det gjøres skikkelig grunnarbeid slik at den blir bærekraftig og tåler bruken den vil få, og vi slipper å rive den opp igjen, sier Holmen.
Det er utforlandslagstrener Niklas Andersen og Kristoffer Haugland som har stått for byggingen av pumptracken, som sto ferdig i slutten av juli. Det var ikke en dag for tidlig for de håpefulle.
– De sto i kø for å sykle da den åpnet, og det var en del som ikke ville reise hjem etterpå, forteller Holmen.
Nå gjenstår det å få på plass lysanlegget til pumptracken og akebakken.
– Det har vi god kontroll på. Rørene er på plass og det er satt av 50 til 70 000 kroner til lys. Det er viktig at akebakken også blir prioritert så vi får aktivitet her om vinteren også, sier Holmen.
Han roser samtidig de som har bidratt til å realisere anlegget.
– Samarbeidet med Gjensidigestiftelsen og kommunen har vært helt fantastisk, og vi har en utrolig god støttespiller i Geir Sverdrup, som er kultursjef i kommunen, sier Holmen, og legger til at Texasdalen har vært under utvikling i snart tre år.
– Et slikt anlegg blir vel aldri ferdig, sier Holmen.
BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen.
Det er mange som har bidratt for å få pumptracken og terrengsykkelanlegget i Texasdalen på plass. Helt ferdig blir et slikt anlegg uansett aldri, sier ildsjelene, som har graveiveren i orden. Foto: Bjørn Holmen