Boka «35 sykkelturer i verdens beste skiterreng - Hafjell – Øyerfjellet – Nordseter – Sjusjøen» presenterer varierte sykkelmuligheter på fjellet, fra Ringebu-grensa i nord til Ringsaker og Brøttum i sør, både på grus, kjerreveier og stier. 

– Fjellene øst og nord for Lillehammer er mest kjent for sitt fantastiske skiterreng. Etter å ha syklet mye her de siste seks årene, kom ideen om å presentere sykkelmulighetene, som jeg mener er blant de beste i landet. Jeg tror syklister på alle nivåer kan finne turforslag i denne boka å glede seg til, sier Øyvind Wold. 

– Stiene i området har en x-faktor man ikke finner i lavlandet, rundt Hafjell og Nordseter kan man sykle til topps på flere tusenmetere, og få utsikt til både Jotunheimen, Rondane og Alvdal Vestfjell, sier den turglade forfatteren, som ga ut sin første bok om sykling i 1999. 

Les også: 
Profil – Øyvind Wold 
Ny bok om fjellsykling  

Saken fortsetter under

«35 sykkelturer i verdens beste skiterreng - Hafjell – Øyerfjellet – Nordseter – Sjusjøen»
Øyvind Wold presenterer både kortere og lengre turer, inkludert overnattingsturer, i sin siste bok «35 sykkelturer i verdens beste skiterreng - Hafjell – Øyerfjellet – Nordseter – Sjusjøen». Foto: Øyvind Wold

Informativ og interaktiv
Alle turene i boka presenteres med kart og beskrivelser, graderes etter vanskelighet og har en QR-kode som gjør at turen og informasjonen kan skannes rett inn på smarttelefonen. 

– Faktabokser er viktige for at folk skal kunne riktig tur etter form og erfaring, og i denne boka har vi blant annet utviklet en ny måte for grafisk presentasjon av vanskelighetsgraden, som vi mener er veldig brukerorientert og mer nyansert enn det folk har sett før, sier Wold.

Videre gir boka også tips om andre besøksmål, serveringssteder, toppturer, utstyr og favoritt-turen til en rekke sykkel-profiler. 

Overskuddet av boksalget går til Øyer Turskiløypers arbeid med skiløyper og stier. 

«35 sykkelturer i verdens beste skiterreng - Hafjell – Øyerfjellet – Nordseter – Sjusjøen»
Forsiden på Øyvind Wolds nye bok «35 sykkelturer i verdens beste skiterreng - Hafjell – Øyerfjellet – Nordseter – Sjusjøen»