Brenner du for terrengsykling?

NOTS Oslo og Omegn er ute etter nye styremedlemmer.

Sist oppdatert: 16. januar 2019 kl 08.45
NOTS Oslo og Omegn trenger nye styremedlemmer. Her fra dugnad i Pioneren. Foto: Bjørn Enoksen
NOTS Oslo og Omegn trenger nye styremedlemmer. Her fra dugnad i Pioneren. Foto: Bjørn Enoksen
Lesetid: 3 minutter

NOTS Oslo og Omegn har årsmøte torsdag 25. april. På årsmøtet til NOTS Oslo og Omegn skal det velges to nye styremedlemmer og ny valgkomité. 

Stian Bergeland, som sitter i den avtroppende valgkomitéen i NOTS Oslo og Omegn, frister med varierte oppgaver og stor innflytelse på hvilke saker som skal prioriteres og hva de skal jobbe med. 

– NOTS er en organisasjon der styremedlemmene i stor grad kan forme sitt eget verv, og det er spennende. Vi er ute etter folk som ivrer for terrengsykling, og som ser og kan formidle hvorfor NOTS er viktig, sier Bergeland, som har flere år bak seg som leder av NOTS sentralt og på lokalnivå i NOTS Oslo og Omegn før det. 

Les også: – Vil satse mer på enkle tiltak som gir sykkelglede 

Variert og uformelt
Totalt består styret i NOTS Oslo og Omegn av leder og fem styremedlemmer. Leder Are Siland, ble valgt inn for to år i fjor. 

– Styret NOTS Oslo og Omegn består av en liten gruppe entusiaster som mener det er viktig at noen taler terrengsyklistenes sak, slik at vi alle kan få holde på med lidenskapen vår slik vi ønsker. Nå vi vil gjerne ha med oss noen fler entusiaster som syntes det vil vært spennende å være med å utvikle NOTS videre i en positiv retning, og utfra deltagelsen på våre GTG så kunne vi gjerne tenkt oss fler kvinnelige medlemmer, sier Siland.

Siland kan friste med varierte oppgaver som innebærer alt fra å delta på konferanser og møter som er relatert til sykling, snakke med politikere og venneforeninger, til å arrangere kurs, bygge/vedlikeholde stier og ta med medlemmer ut på tur på nye stier i regionen, såkalt GodTurGuiding. Styremøtene er relativt uformelle, skjer ofte på et sykkelrelatert sted og ikke sjelden på sykkelsetet. 

Mye å ta tak i
Blant de mange sakene NOTS Oslo og Omegn skal jobbe med framover, er regjeringens forslag om å tillate elsykler på sti i Oslomarka. Forslaget har skapt stort engasjement blant friluftsorganisasjoner, kommunene og grunneierne. I morgen skal Stortinget behandle forslaget. 

Les mer: NOTS i tvil om elsykler på sti 

– Arbeidet med å opprettholde retten til å sykle i marka samt å opprettholde den gode tonen mellom markabrukerne blir helt klart en viktig sak også i 2019, sier Siland.

Saken fortsetter under

Mekkekveld er ett av flere medlemstilbud fra NOTS Oslo og Omegn i fjor. Foto: Frode Kaafjeld
Mekkekveld er ett av flere medlemstilbud fra NOTS Oslo og Omegn i fjor. Foto: Frode Kaafjeld

Ny valgkomité
I tillegg til de to nye styremedlemmene, skal årsmøtet også velge ny valgkomité. Denne består av to medlemmer: Bergeland og Anders Anker-Rasch, men begge går av på årsmøtet i februar. 

Les også: Bekymret for terrengsyklistenes omdømme 

– Å sitte i valgkomiteen er ikke et veldig tidkrevende verv, og den utføres i praksis noen uker før årsmøtet. Oppgaven til valgkomitéen er å komme fram til gode kandidater til styreverv, og det er jo en tanke man kan ha i bakhodet hele året. Men det er begrenset hvor mange mennesker en person kjenner, og vi som sitter i valgkomitéen nå føler at vi har brukt opp nettverkene våre, sier Bergeland. 

Interessert? Ta kontakt på oslo@nots.no 

Her har vi samlet alt om bærekraft, NOTS, ferdselsrettigheter og stipolitikk  

Stian Bergeland har flere år bak seg som leder av NOTS sentralt og på lokalnivå i NOTS Oslo og Omegn før det. Foto: Kristoffer Kippernes
Stian Bergeland har flere år bak seg som leder av NOTS sentralt og på lokalnivå i NOTS Oslo og Omegn før det. Foto: Kristoffer Kippernes

 

Publisert 16. januar 2019 kl 08.45
Sist oppdatert 16. januar 2019 kl 08.45
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen