/ NOTS

– Vi vil satse mer på enkle tiltak som gir sykkelglede

Det sier mannen som skal styre NOTS Oslo og Omegn.

Sist oppdatert: 15. mars 2018 kl 21.06
Are Siland er ny leder i NOTS Oslo og Omegn, den andre i lokallagets snart ti år lange historie. Foto: Privat
Are Siland er ny leder i NOTS Oslo og Omegn, den andre i lokallagets snart ti år lange historie. Foto: Privat
Lesetid: 3 minutter

Are Siland (40) ble valgt til ny leder i NOTS Oslo og Omegn. Han tar over etter Øyvind Rørslett, som har ledet lokallaget siden det ble opprettet i 2010.

Siland har med seg Katrine Hofstad som kasserer, og fire styremedlemmer: Frode Kaafjeld, Lars Thomte, Joel Christensen og Esben Johansen, der sistnevnte er ny i styret i år.

Bjørn Enoksen går ut av styret, i tillegg til tidligere leder Rørslett. Videre er tidligere leder av NOTS sentralt, Stian Bergeland, og Anders Anker-Rasch valgt inn til ny valgkomité.

Terrengsykkel tok en prat med lokallagets nye leder etter årsmøtet onsdag kveld.

Hvorfor ønsket du å bli leder i NOTS Oslo og Omegn?
– Jeg har vært styremedlem i NOTS Oslo og Omegn i ett år, og nå har jeg lyst til å være med å sikre at vi får beholde muligheten til å sykle på stier i skogen. Jeg føler ikke at det er truet. Jeg opplever svært lite konflikter når jeg er ute i marka. Det virker som det er en holdningsendring, der de som tidligere var uttalte motstandere mot stisykling har skjønt at stisyklistene er kommet for å bli. Men det er alltid en balanse som må vedlikeholdes mellom flere miljøer og brukergrupper.

Les også: Avverget rasering av stier 

Hva er ditt forhold til sykling og terrengsykling?
– Jeg sykler hver dag hele året, og bruker generelt svært lite bil og kollektivtransport. Der synes jeg Oslo gjør en god jobb for å forbedre forholdene for oss syklister. Jeg har alltid likt å sykle, men de siste fire-fem åra har jeg syklet mye mer. Etter at jeg flyttet mot Østmarka og oppdaget stiene der, er det bare blitt mer og mer.

Les også: – Det er helt vanlig å vaske sykkelen i dusjen i leiligheten 

Hvordan blir det å ta over vervet etter Øyvind Rørslett, som etablerte NOTS Oslo og Omegn i 2010, og har vært leder siden starten?

– Å ta over etter Øyvind Rørslett, blir litt som å hoppe etter Wirkola. Men med vårt nye styre med en god blanding av nye og gamle NOTS’ere så har vi troen på at dette skal gå bra. Dessuten har Øyvind og Bjørn (Enoksen) tilbudt seg å være tilgjengelig når vi i fremtiden får behov for deres kunnskap.

Hva ser du som det viktigste for NOTS Oslo og Omegn framover?
– Det blir viktig å fortsette den gode dialogen som Øyvind Rørslett har fått i gang med organisasjoner og andre markabrukere, og se om det er noen andre vi bør innlede samarbeid med. Vi skal jobbe for å ha aktiv dialog med medlemmene våre om hva de ønsker. Vi må også synliggjøre NOTS mer og legge en aktivitetsplan. Vi vil nok satse mer på enkle tiltak som gir folk sykkelglede, heller enn store komplekse prosjekter. 

Les også: På gulljakt i Østmarka 

Hva er det første du skal ta tak i som ny leder?
– Aller først må vi gjøre ferdig en handlingsplan og framdriftsplan for det nye styret, og innarbeide rutiner for hvordan vi skal jobbe sammen. Så blir det viktig å jobbe for å bli mer synlige, både for våre medlemmer og på andre arenaer, slik at NOTS Oslo og Omegn framstår som en levende og aktiv organisasjon. 

Are Siland - Foto Bjørn Enoksen 900x
Are Siland engasjerte seg med stibygging i Skullerudprosjektet. Foto: Bjørn Enoksen

Are Siland engasjerte seg med stibygging i Skullerudprosjektet. Foto: Bjørn Enoksen

Publisert 15. mars 2018 kl 21.06
Sist oppdatert 15. mars 2018 kl 21.06
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen