Forrige uke ble det avholdt årsmøte i NOTS Oslo, og der ble det vedtatt å utvide styret med tre personer.
– Flere nevner den foreslåtte nasjonalparken i Østmarka som en del av motivasjonen for nå å engasjere seg i NOTS-arbeid. Det gjelder også de nye styremedlemmene.
Det forteller styreleder i NOTS Oslo, Frode Kaafjeld, til Terrengsykkel, om de tre nye medlemmene av styret: Martin Øiaas, Åsmund Sæbøe og Bart Henrik Visser.
I stimiljøet, spesielt rundt Oslo, er det den foreslåtte nasjonalparken i Østmarka som er det store samtaleemnet i øyeblikket.
Statsforvalterens forslag til nasjonalpark gjør i utgangspunktet sykling forbudt, noe blant andre NOTS og IF Frøy har reagert på.
Forslaget ser ut til å gjøre at stisyklistene også mobilserer i terrengsyklistenes interesseorganisasjon.
– Det har meldt seg folk med kompetanse innen naturforvaltning og politiske/byråkratiske prosesser som ønsker hjelpe oss i nasjonalpark-saken. Dette setter vi stor pris på. Andre aktører er gode på dette, så her må vi henge på for å få frem våre synspunkter til de som har innflytelse på resultatet.
– Nasjonalpark-saken er et godt eksempel på en sak hvor NOTS virkelig kan spille en avgjørende rolle for medlemmene våre gjennom å fremme vårt syn direkte til beslutningstakerne. Det tror jeg mange syklister ser. Det er her de trenger oss.
– Kjemperespons
– De representerer hele spekteret fra kosesykling på sti til enduro og downhill, sier Kaafjeld om de tre nye i styret.

NYE I STYRET: Martin Øiaas, Bart Henrik Visser og Åsmund Sæbøe.
Han sier at NOTS Oslo, som er Norsk Organisasjon for Terrengsyklings største lokallag, ved årsskiftet kjørte en kampanje for å rekruttere flere ildsjeler, både til styret og til fysisk arbeid på stier.
– Den ga kjemperespons, og resulterte i at vi nå både har utvidet styret, og har et korps av frivillige som kan trå til med å bygge og vedlikeholde sti både i Nordmarka, Østmarka og Lillomarka/Maridalen, sier Kaafjeld.
Lokallagslederen er glad for tilskuddene, som gir «påfyll av entusiasme, kreativitet, kunnskap og arbeidskapasitet.» Han håper det nye styret vil gjøre sterkere og mer synlige.
– Vi kan gjøre mer ute på stien, og vi kan gjøre mer i typiske vernesaker og som har med ferdselsrettigheter å gjøre. Alt det som må til for å gi oss som sykler i marka tilgang til gode stier. Med dagens styre dekker vi mange viktige områder, fra klopping, til juss, kommunikasjon og idrettspolitikk.